Čokoládový krém do vánočního cukroví

Čokoládový krém do vánočního cukroví
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Čokoláda je prostě klasika, která na Vánoce nesmí chybět v žádné podobě! Naplňte své vánoční cukroví tímto sladkým krémem.

Co budeme potřebovat

  • 540 ml mléka
  • 10 ml vanilky
  • 30 ml kakaového prášku
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky soli
  • 170 g hořkosladké čokolády
  • 30 g másla, změklého

Postup

  • Mléko a vanilku zahřejte na středně vysokou teplotu a přiveďte k varu.
  • Zatímco se mléko zahřívá, dejte do mísy cukr, vejce a žloutky, kukuřičný škrob, kakaový prášek a sůl.
  • Šlehejte, dokud nevznikne hustá, hladká směs.
  • Jakmile se mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny.
  • Asi polovinu horkého mléka pomalu nalijte tenkým proudem do vaječné směsi, ZA NEUSTÁLÉHO šlehání.
  • Když se vejce ohřejí na stejnou teplotu, jako je ohřáté mléko, přendejte vaječnou směs zpět do horkého mléka v hrnci.
  • Pudinkový základ zahřejte na střední teplotu za intenzivního šlehání, dokud nezačne houstnout – to by mělo trvat asi 2 – 5 minut.
  • Poté teplotu stáhněte na minimum a ihned přidejte kousky hořké čokolády.
  • Šlehejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, poté přidejte máslo a šlehejte.
  • Před používáním ho nechte zcela vychladnout.

Čokoláda se nejlépe hodí zase k čokoládě! Inspirujte se a zkuste naše čokoládové dortíky, po kterých se jen zapráší!

Modrá mistička s krémem z čokolády.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.