Čokoládový moučník s tvarohem a kávou

Čokoládový moučník s tvarohem a kávou

Milujete čokoládu? Tak tento recept na moučník z čokolády je. Navíc je obohacen o kávu a tvaroh. Tyto ingredience jsou samy o sobě k nakousnutí, co?

Ingredience:

  • 75 g másla
  • 250 ml kávy
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 290 g cukru
  • 185 g špaldové mouky
  • 90 g kakaa
  • 2 a ½ lžičky kypřícího prášku
  • 1a ½ g sody bikarbony
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g bílé čokolády

Na čokoládovou polevu: 

  • 235 g změklého másla
  • 235 g prosátého moučkového cukru
  • 1 lžíce smetany ke šlehání
  • 180 g hořké čokolády

Postup:

  • Na středním ohni si rozpusťte máslo spolu s kávou a vanilkou.
  • Ve velké míse si zamíchejte cukr, mouku, prosátý kakaový prášek, kypřící prášek, sodu a sůl.
  • Do vychladlé směsi s máslem a kávou přidejte tyto suché ingredience, tvaroh a vejce. 
  • Vše důkladně promíchejte.
  • Dortovou formu si vymažte máslem a vysypejte moukou.
  • Těsto do takto připravené formy nalijte a dejte péct na 180 °C na 25-30 minut
  • Mezitím si nachytejte náplň.
  • Vyšlehejte si změklé máslo s prosátým cukrem.
  • Poté přidejte šlehačku a 180 g rozpuštěné hořké čokolády (vychladlé).
  • Vše důkladně rozmixujte.
  • Po upečení a vychladnutí korpus rozřízněte na 2 části.
  • Čokoládovou náplň nechte trochu ztuhnout a rozdělte si ji na 2 porce. 
  • První čtvrtinou potřete první patro korpusu a přikryjte jeho druhou částí.
  • Druhou čtvrtinou náplně potřete druhé patro a zbytkem potřete celý moučník.
  • Dejte jej na 20 minut do mrazáku.
  • Po vychlazení můžete nazdobit 200 g rozpuštěné hořké čokolády na vaření a posypat hoblinkami z bílé čokolády.
  • Dejte vychladit a můžete podávat.
tvarohový moučník s čokoládou
Zdroj: apetitemag.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.