Hvězdou tohoto receptu je hořká čokoláda, která s praženými lískovými oříšky tvoří neodolatelnou kombinaci chuti a křupavosti.
Ingredience
- 200 g hořké čokolády
- 120 g cukru
- 120 g másla
- 120 g pražených lískových oříšků (bez slupky)
- 80 g hladké mouky
- 15 g kakaového prášku
- 2 vejce
- špetka soli
Postup
- Nejprve si v mikrovlnce rozpusťte čokoládu, poté ji přendejte do větší mísy.
- V mikrovlnné troubě rozpusťte rovněž máslo, přidejte ho k čokoládě a důkladně promíchejte.
- Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr, špetku soli a vyšlehejte elektrickým šlehačem.
- Přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu několik minut šlehejte elektrickým šlehačem.
- Přidejte prosátou mouku, kakao a elektrickým šlehačem vyšlehejte do hladké lesklé směsi.
- Přidejte pražené lískové oříšky.
- Zapékací misku, kterou lze používat v mikrovlnce, vymažte máslem a nalijte do ní směs.
- Pečte v mikrovlnné troubě při výkonu 350 W po dobu 30 minut.
Brownies z mikrovlnky můžete posypat moučkovým cukrem nebo je doplnit šlehačkou či vanilkovou zmrzlinou.