Kombinace čokolády, medu a lískových ořechů je potěšením pro chuťové buňky i pastvou pro oči.
Ingredience
- 300 g hořké čokolády
- 200 bílé čokolády
- 250 g Nutelly
- 150 g celých lískových ořechů
- 20 g medu
Postup
- Hořkou čokoládu (200 g) rozpusťte ve vodní lázni.
- Rozpuštěnou čokoládu nalijte do obdélníkové vyšší misky.
- Vložte na několik minut do mrazáku.
- Mezitím ve vodní lázni rozpusťte též bílou čokoládu a medem.
- Rozpuštěnou bílou čokoládu nalijte do misky, přidejte Nutellu a dobře promíchejte.
- Přidejte celé lískové oříšky předem opražené na pánvi a znovu promíchejte.
- Vyjměte formu s hořkou čokoládou z mrazáku a naplňte ji směsí.
- Opět vložte do mrazáku a v mezidobě rozpusťte ve vodní lázni zbývající hořkou čokoládu.
- Vyjměte formu z mrazáku a nalijte do ní rozpuštěnou čokoládu, abyste vytvořili poslední vrstvu.
- Následně opět vložte do mrazáku a nechte ztuhnout.