Čokoládový nugát s ořechy a medem

Čokoládový nugát s ořechy a medem
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Kombinace čokolády, medu a lískových ořechů je potěšením pro chuťové buňky i pastvou pro oči.

Ingredience

  • 300 g hořké čokolády
  • 200 bílé čokolády
  • 250 g Nutelly
  • 150 g celých lískových ořechů
  • 20 g medu

Postup

  • Hořkou čokoládu (200 g) rozpusťte ve vodní lázni.
  • Rozpuštěnou čokoládu nalijte do obdélníkové vyšší misky.
  • Vložte na několik minut do mrazáku.
  • Mezitím ve vodní lázni rozpusťte též bílou čokoládu a medem.
  • Rozpuštěnou bílou čokoládu nalijte do misky, přidejte Nutellu a dobře promíchejte.
  • Přidejte celé lískové oříšky předem opražené na pánvi a znovu promíchejte.
  • Vyjměte formu s hořkou čokoládou z mrazáku a naplňte ji směsí.
  • Opět vložte do mrazáku a v mezidobě rozpusťte ve vodní lázni zbývající hořkou čokoládu.
  • Vyjměte formu z mrazáku a nalijte do ní rozpuštěnou čokoládu, abyste vytvořili poslední vrstvu.
  • Následně opět vložte do mrazáku a nechte ztuhnout.
Nugát z čokolády, medu a oříšků.
zdroj: ricetta.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.