Tyto jednoduché sušenky s čokoládou snadno připravíte z mandlové mouky a erythritolu, tím minimalizujete sacharidy. Přitom chutnají naprosto božsky!
Co budete potřebovat
- 2 šálky mandlové mouky
- 1 velké vejce
- 110 g čokolády bez cukru, jemně nasekané
- 1/2 šálku erythritolu
- 1/4 šálku neslazeného mandlového mléka
- 3 lžíce slaného másla, změklého na pokojovou teplotu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup
- Pomocí elektrického ručního mixéru šlehejte vejce, dokud se dobře nepromíchají, 1 až 2 minuty při nízké rychlosti.
- Přidejte změklé máslo, erythritol a vanilku a šlehejte 1 až 2 minuty na minimum.
- V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku a jedlou sodu.
- Smíchejte mokré a suché ingredience a šlehejte, dokud se nezačne tvořit soudržné těsto.
- Přidejte mandlové mléko a míchejte vařečkou, dokud těsto neabsorbuje mléko a nezvlhne.
- Vmíchejte do těsta kousky čokolády.
- Těsto dejte do lednice na cca 20 minut.
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- Z těsta vytvarujte 20 kuliček o průměru asi 2,5 až 5 cm.
- Umístěte je na plech 2,5 až 5 cm od sebe.
- Zploštěte kuličky do tvaru cookies viz foto.
- Pečte, dokud cookies nezačnou navrchu být světle hnědé, asi 20 minut.
- Začněte je sledovat po 15 minutách pečení a po dokončení vyjměte.
- Sušenky budou po upečení měkké; nechte je 10 minut vychladit a poté podávejte.