Cookies s čokoládou s nízkým obsahem sacharidů

Cookies s čokoládou s nízkým obsahem sacharidů

Tyto jednoduché sušenky s čokoládou snadno připravíte z mandlové mouky a erythritolu, tím minimalizujete sacharidy. Přitom chutnají naprosto božsky!

Co budete potřebovat

  • 2 šálky mandlové mouky
  • 1 velké vejce
  • 110 g čokolády bez cukru, jemně nasekané
  • 1/2 šálku erythritolu
  • 1/4 šálku neslazeného mandlového mléka
  • 3 lžíce slaného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Postup

  • Pomocí elektrického ručního mixéru šlehejte vejce, dokud se dobře nepromíchají, 1 až 2 minuty při nízké rychlosti.
  • Přidejte změklé máslo, erythritol a vanilku a šlehejte 1 až 2 minuty na minimum.
  • V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku a jedlou sodu.
  • Smíchejte mokré a suché ingredience a šlehejte, dokud se nezačne tvořit soudržné těsto.
  • Přidejte mandlové mléko a míchejte vařečkou, dokud těsto neabsorbuje mléko a nezvlhne.
  • Vmíchejte do těsta kousky čokolády.
  • Těsto dejte do lednice na cca 20 minut.
  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  • Z těsta vytvarujte 20 kuliček o průměru asi 2,5 až 5 cm.
  • Umístěte je na plech 2,5 až 5 cm od sebe.
  • Zploštěte kuličky do tvaru cookies viz foto.
  • Pečte, dokud cookies nezačnou navrchu být světle hnědé, asi 20 minut.
  • Začněte je sledovat po 15 minutách pečení a po dokončení vyjměte.
  • Sušenky budou po upečení měkké; nechte je 10 minut vychladit a poté podávejte.
Sušenky s čokoládou naskládané na sobě.
www.savorytooth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.