Creme brulee s kávovou příchutí

Creme brulee s kávovou příchutí
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 6

Mnoho domácích cukrářů a cukrářek je mile překvapeno, jak snadný tento dezert ze smetany vlastně je! Vyžaduje pouze 6 ingrediencí, a pokud se budete řídit popsaným postupem, úspěch bude zaručen a vy si vychutnáte ten nejkrémovější dezert všech dob.

Co budeme potřebovat

  1. 5 velkých žloutků
  2. 150 g krupicového cukru (rozděleného)
  3. 720 ml smetany ke šlehání
  4. lžička kávového prášku (instantní kávy)
  5. špetka soli
  6. lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160°C.
  2. Žloutky si vyšleháme se 100 g cukru a dáme stranou.
  3. Na plotně ve větším hrnci si začneme pomalu zahřívat smetanu s kávovým práškem a solí.
  4. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme jí z plotny a vmícháme vanilkový extrakt.
  5. Ze smetany si odebereme asi 100 ml a pomalu jí začneme přimíchávat do vyšlehaných žloutků.
  6. Poté žloutky vlijeme do teplé smetany a smícháme.
  7. Malé formičky na creme brulee si rozložíme do pekáče.
  8. Formičky naplníme smetanovým pudinkem.
  9. Poté do pekáče nalijeme horkou vodu, která by měla zakrývat alespoň polovinu výšky formiček.
  10. Pekáč vložíme do trouby a pečeme.
  11. Pečeme přibližně 35 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  12. Formičky poté vyndáme z trouby a umístíme na mřížku, kde je necháme vychladnout alespoň hodinu a poté je umístíme do lednice, kde je necháme 4 hodiny až 2 dny.
  13. Zbylým cukrem krystal posypeme jednotlivé dezerty.
  14. Pomocí plynového ručního hořáku nebo trouby zapnuté na 220°C a režim grilu, necháme cukr zkaramelizovat a vytvoříme křupavou krustu.
Kávový dezert plný nadýchané smetany s ovocem a karamelizovaným cukrem.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.