Čokoládové croissanty se smetanovou náplní s čokoládou jsou tou nejjednodušší snídaní, kterou můžete udělat. Pokud nejste velkým fanouškem smetanového sýra, snižte množství, nebo ho zcela vynechejte a nahraďte ho tučným nebo polotučným tvarohem či zakysanou smetanou.
Co budeme potřebovat
- balení listového těsta
- 120 g smetanového sýra
- 60 g čokolády
Postup
- Balení listového těsta si rozválíme.
- Poté jednotlivé pláty nakrájíme na dlouhé obdélníky, ty rozkrájíme na menší čtverce a ty rozkrájíme na trojúhelníky.
- Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme vystydnout.
- Jakmile je čokoláda vychladlá smícháme jí s krémovým sýrem.
- Čokoládovou náplní plníme trojúhelníky z těsta v nejširším místě a těsto srolujeme.
- Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.
- Pečeme je na 180 stupňů 11-13 minut.
- Před podáváním je necháme vychladnout.