Croissant s pařížským krémem

Croissant s pařížským krémem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Čokoládové croissanty se smetanovou náplní s čokoládou jsou tou nejjednodušší snídaní, kterou můžete udělat. Pokud nejste velkým fanouškem smetanového sýra, snižte množství, nebo ho zcela vynechejte a nahraďte ho tučným nebo polotučným tvarohem či zakysanou smetanou.

Co budeme potřebovat

  1. balení listového těsta
  2. 120 g smetanového sýra
  3. 60 g čokolády

Postup

  1. Balení listového těsta si rozválíme.
  2. Poté jednotlivé pláty nakrájíme na dlouhé obdélníky, ty rozkrájíme na menší čtverce a ty rozkrájíme na trojúhelníky.
  3. Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme vystydnout.
  4. Jakmile je čokoláda vychladlá smícháme jí s krémovým sýrem.
  5. Čokoládovou náplní plníme trojúhelníky z těsta v nejširším místě a těsto srolujeme.
  6. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby.
  7. Pečeme je na 180 stupňů 11-13 minut.
  8. Před podáváním je necháme vychladnout.
Nadýchané listové těsto upečené jako croissant plněné krémem z čokolády a sýru.
zdroj: bakedbyanintrovert.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.