Croissanty na oslavu svatého Martina

Croissanty na oslavu svatého Martina

Dalším tradičním receptem pro tento svátek jsou luxusní rohlíčky s jemnou konzistencí a zcela charakteristickou chutí. Dokonce to může být i skvělý dárek pro milovníky jídla.

Ingredience:

  • 3/4 hrnku vlažného mléka
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 4 hrnky polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku másla
  • 2 vaječné žloutky
  • 1/2 hrnku hrubého cukru

Postup:

  • Kvasinky rozpustíme ve vlažném mléce. Mouku prosejeme do misky, utvoříme důlek, přidáme sůl, cukr a mléko s droždím. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme a necháme 1 hodinu odpočívat na teplém místě.
  • Přidáme vejce, polovinu másla a zapracujeme do těsta, aby bylo znovu zcela hladké. Když bude moc lepkavé, přisypeme trošku mouky.
  • Rozpustíme si zbývající máslo a připravíme cukr na posyp. Pokud nemáme hrubý cukr, můžeme rozdrtit válečkem kostky cukry.
  • Těsto vyválíme na velký kulatý plát, ze kterého vykrájíme 12 – 16 stejně velkých trojúhelníků.
  • Každý z nich potřeme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým cukrem. Srolujeme do tvaru rohlíku a naskládáme na plech.
  • Na plechu potřeme vaječnými žloutky a posypeme dalším cukrem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  • Rohlíčky vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut dozlatova. Upečené necháme vychladnout a poté pocukrujeme.
Jednoduché rohlíčky bez plňky.
Zdroj: https://catholiccuisine.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.