Chutný předkrm, ve které se skvěle snoubí chuť avokáda a mořských plodů.
Ingredience
- pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
- 1 avokádo
- 1/4 červené kapie
- 1/2 limetky
- 16 krevetek
- 1/2 stroužku česneku
- 1-2 PL čerstvé petrželky
- olivový olej
Postup
- Pečivo nakrájejte na plátky, pokapejte olivovým olejem, vložte na plech s pečicím papírem a opečte několik minut v troubě.
- Oloupejte a vypeckujte avokádo, dužinu rozmačkejte vidličkou a smíchejte ji se šťávou z limetky.
- Nakrájejte několik tenkých plátků papriky a dejte je stranou.
- Hrnec s vodou přiveďte k varu a vložte do něj na 3 až 4 minuty zmrzlé krevety.
- Po uplynutí této doby krevety slijte je a dejte stranou.
- V misce smíchejte olivový olej, petrželku a prolisovaný česnek.
- Na opečené plátky pečiva rozetřete avokádovou pomazánku, ozdobte krevetkou a proužkem papriky.
- Na závěr pomocí čajové lžičky pokapejte zálivkou z oleje, česneku a petrželky.