Crostini s avokádem a krevetami

Crostini s avokádem a krevetami
Příprava: 15 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Chutný předkrm, ve které se skvěle snoubí chuť avokáda a mořských plodů.

Ingredience

  • pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
  • 1 avokádo
  • 1/4 červené kapie
  • 1/2 limetky
  • 16 krevetek
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1-2 PL čerstvé petrželky
  • olivový olej

Postup

  • Pečivo nakrájejte na plátky, pokapejte olivovým olejem, vložte na plech s pečicím papírem a opečte několik minut v troubě.
  • Oloupejte a vypeckujte avokádo, dužinu rozmačkejte vidličkou a smíchejte ji se šťávou z limetky.
  • Nakrájejte několik tenkých plátků papriky a dejte je stranou.
  • Hrnec s vodou přiveďte k varu a vložte do něj na 3 až 4 minuty zmrzlé krevety.
  • Po uplynutí této doby krevety slijte je a dejte stranou.
  • V misce smíchejte olivový olej, petrželku a prolisovaný česnek.
  • Na opečené plátky pečiva rozetřete avokádovou pomazánku, ozdobte krevetkou a proužkem papriky.
  • Na závěr pomocí čajové lžičky pokapejte zálivkou z oleje, česneku a petrželky.
Malé opečené chlebíčky s avokádem.
zdroj: mangiabevigodi.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.