Rychlá a jednoduchá pochoutka, kterou můžete využít též na brunch nebo jako lehká večeře. Připravíte ji za pár minut.
Ingredience
- pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
- 150 g uzeného lososa
- 4 vejce
- 30 g másla
- 2 PL smetany ke šlehání
- šafrán
- pažitka
- sůl, pepř
Postup
- Plátky pečiva opékejte několik minut v troubě, dokud lehce nezhnědnou.
- V misce rozšlehejte vejce.
- Přidejte máslo nakrájené na kostičky a sůl.
- V jiné misce smíchejte smetanu s malým množstvím šafránu.
- Směs s vejci nalijte do hrnce, který umístíte do jiného hrnce s horkou vodou.
- Přidejte směs šafránu a smetany.
- Vejce pomalu vařte za stálého míchání ve vodní lázni.
- Hotová míchaná vejce naaranžujte na opečené plátky pečiva.
- Ozdobte plátky lososa a několika kousky nasekané pažitky.
- Posypte čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.