Crostini s lososem a vejci

Crostini s lososem a vejci
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Rychlá a jednoduchá pochoutka, kterou můžete využít též na brunch nebo jako lehká večeře. Připravíte ji za pár minut.

Ingredience

  • pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
  • 150 g uzeného lososa
  • 4 vejce
  • 30 g másla
  • 2 PL smetany ke šlehání
  • šafrán
  • pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Plátky pečiva opékejte několik minut v troubě, dokud lehce nezhnědnou.
  2. V misce rozšlehejte vejce.
  3. Přidejte máslo nakrájené na kostičky a sůl.
  4. V jiné misce smíchejte smetanu s malým množstvím šafránu.
  5. Směs s vejci nalijte do hrnce, který umístíte do jiného hrnce s horkou vodou.
  6. Přidejte směs šafránu a smetany.
  7. Vejce pomalu vařte za stálého míchání ve vodní lázni.
  8. Hotová míchaná vejce naaranžujte na opečené plátky pečiva.
  9. Ozdobte plátky lososa a několika kousky nasekané pažitky.
  10. Posypte čerstvě mletým pepřem a ihned podávejte.
Talíř s vaječnými chlebíčky a lososem.
zdroj: cucchiaio.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.