Pokud milujete ovoce v kombinaci s drobenkou, pak rozhodně vyzkoušejte recepty na crumble.
Je to lahodný britský dezert, který si natolik oblíbíte, že ho budete dělat neustále.
Inspirujte se v našem článku a vyzkoušejte námi pečlivě sesbírané pochoutky jednu po druhé.
Může to být lehká svačina, malá snídaně, ale i sladká večeře či jen pohoštění při odpoledním dýchánku.
Naše recepty
Co je vlastně crumble?
Crumble je velmi populární a maximálně jednoduchý dezert, který má svůj původ na Britských ostrovech. Je tvořen ovocem a drobenkou. Zajímavé je, že tento druh moučníku vznikl v období druhé světové války.
Byla to vlastně alternativa na klasický drobenkový koláč, protože mouka a máslo bylo nedostatkovým zbožím a v té době vydávané pouze na příděl. Pro přípravu je typická zapékací mísa, což neznamená, že není možné použít i nějakou formu či dokonce pekáč.
Jaké ovoce se používá?
- Švestky
- Jablka
- Ostružiny
- Brusinky
- Meruňky
- Hrušky
- Ostružiny
- Borůvky
- Broskve
- Maliny
- Rybíz
- Rebarbora
Pokud nechcete ztrácet moc času přípravou běžného koláče s drobenkou, můžete zvolit tuto pochoutku. Je to svým způsobem to samé, jen nepotřebujete zadělávat těsto. Výhodou je, že kromě klasické drobenky, se dá připravit i verze s ovesnými vločkami, mandlemi, ořechy, slunečnicovými semínky atd.
Chcete vidět, jak se dá takový dezert v podobě crumble vlastně připravit? Mrkněte, jak to dělá vyhlášený šéfkuchař.