Crumble s ovesnými vločkami

Crumble s ovesnými vločkami

Pro každého, kdo miluje čerstvé ovoce je tento dezert luxusní pochoutkou pro jakoukoliv příležitost. Třeba jej můžete připravit jako pohoštění pro návštěvu, nebo malou svačinu pro své potomky.

Ingredience:

  • 3 hrsti čerstvého ovoce (jahody + třešně)
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku celozrnných ovesných vloček
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 6 lžic změklého soleného másla

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • V misce smícháme mouku, ovesné vločky, hnědý cukr a skořici.
  • Přidáme změklé máslo a prsty důkladně zapracujeme do suchých surovin, aby se utvořila drobenka.
  • Hotovou drobenku nasypeme do pekáče vymazaného silnou vrstvou nesoleného másla.
  • Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut.
  • Poté vyjmeme z trouby, promícháme a dáme péct na dalších 7 minut.
  • Upečenou drobenku necháme 2 – 3 minuty odpočívat.
  • Na talíře či do misky dáme čerstvé ovoce a posypeme drobenkou.
  • Kdo chce, může ještě přidat vanilkovou zmrzlinu.
  • Pokud se nám nechce péct jen samotnou drobenku, dáme čerstvé ovoce na dno pekáče, na něj drobenku a pečeme klasicky. V letních měsících je ale přijatelnější první varianta se studeným ovocem.
Moučník s vůní skořice.
Zdroj: https://www.becel.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.