Spojení svěží, šťavnaté zeleniny a lehce pikantního mletého masa je dokonalé.
Ingredience
- 1 velká cuketa
- 250 g mletého masa
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sušených rajčat v oleji + 2 lžíce oleje
- 1 lžíce koření směsi italských bylinek (bazalka, oregano, rozmarýn, estragon)
- 100 g strouhaného sýru parmezánového typu
- čerstvá petrželka
Postup
- Cuketu omyjte, podélně rozřízněte a vydlabte lžící.
- Dužinu nakrájejte.
- Česnek a šalotku oloupejte a nasekejte najemno, sušená rajčata také pokrájejte.
- Olej ze sušených rajčat rozehřejte na pánvi.
- Vložte šalotku a rajčata a orestujte.
- Přidejte česnek, maso a cuketu, zasypte kořením, solí a pepřem a opékejte dokud maso nezhnědne.
- Směs přendejte z pánve do vydlabaných cuket, posypte nastrouhaným sýrem.
- Dejte je na plech nebo do zapékací misky a pečte v troubě vyhřáté na 180° přibližně 20 minut.