Cuketová bábovka s citronem a pistáciemi

Cuketová bábovka s citronem a pistáciemi
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 10

Tak tohle je naprostá bomba! Kombinace vláčného těsta z cukety, opečených pistácií a svěžího citronu a jemné polevy s citrusovou chutí vás dostane. Na klasickou bábovku si ani nevzpomenete!

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku pistácií, opečených a jemně nasekaných
  • 1 šálek moučkového cukru
  • kůra ze dvou citronů
  • 1 šálek olivového oleje
  • 3 vejce
  • 1/4 šálku čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 2 šálky cukety, nastrouhané

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálku jemného moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
  • 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 a 1/2 lžíce plnotučného mléka
  • 1/3 šálku pistácií, opečených a nahrubo nasekaných

Postup

  • Troubu předehřejte na 160 stupňů Celsia.
  • Velkou formu na bábovku postříkejte olejem ve spreji a vysypte třtinovým cukrem.
  • Dejte stranou.
  • Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • Přidejte najemno nasekané pistácie, lehce prošlehejte a dejte stranou.
  • Do velké mísy dejte cukr a citronovou kůru.
  • Dobře prošlehejte a za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém a po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Poté přidejte citronovou šťávu, vanilku a mandlový extrakt a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Lehce vmíchejte nastrouhanou a vymačkanou cuketu.
  • Do směsi lehce vmíchejte moučnou směs.
  • Těsto vložte do formy, povrch lehce uhlaďte a dejte péct do trouby na 50 – 55 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Bábovku nechte 10 minut vychladnout ve formě, než ji překlopíte na mřížku, kde ji nechte zcela vychladnout.
  • Jakmile bábovka vychladne, připravte si polevu.
  • Prosejte jemný moučkový cukr do střední mísy.
  • Přidejte zbývající ingredience na polevu a míchejte, dokud nebude poleva krásně hladká.
  • Bábovku přendejte na servírovací tác.
  • Přelijte polevou a posypte nahrubo nakrájenými opečenými pistáciemi.
  • Před krájením a podáváním nechte polevu ztuhnout alespoň 15 minut.
Bábovka z cukety, citronu a pistácií na tácu.
www.mummascountrykitchen.com.au

Máme pro vás i další skvělé recepty na moučníky z cukety, na kterých si pochutnáte! Mlsejte sladce, ale zdravě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.