Špičková bábovka z cukety s čokoládou, která je neuvěřitelně vláčná, jemná a lahodná. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na bábovku:
- 3 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku kakaa
- 3/4 lžičky soli
- 2 lžičky jedlé sody
- 3/4 šálku řepkového oleje
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 6 lžic třtinového cukru
- 4 vejce
- lžičky vanilky
- 3/4 šálku zakysané smetany
- 4 šálky nakrájené cukety
- 1 šálek čokopeciček
Na polevu:
- 3 lžíce vody
- 1 a 1/2 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 1 a 1/2 lžíce kukuřičného sirupu
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Vnitřek formy na bábovku vymažte máslem a vysypte kakaem.
- Dejte stranou.
- Ve střední míse prošlehejte mouku, kakao, sůl a jedlou sodu.
- V míse stolního mixéru (nebo pomocí ručního mixéru) smíchejte olej, cukry, vejce a vanilku.
- Míchejte, dokud se vše nespojí a poté vmíchejte zakysanou smetanu.
- Přidejte cuketu a promíchejte.
- Do mísy pak přidejte všechny suché ingredience kromě asi 1 polévkové lžíce a míchejte, dokud se vše nezapracuje.
- Ke zbývající lžíci suchých surovin přidejte čokopecičky, promíchejte, aby se obalily v suché směsi, a poté je vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 70-75 minut.
- Bábovku začněte kontrolovat po cca 60 minutách.
- Propečenost zkontrolujte špejlí.
- Nechte bábovku vychladnout na mřížce asi 10 minut a poté ji obraťte, abyste ji mohli vyjmout z formy.
- Připravte si polevu.
- Smíchejte kokosový olej nebo máslo, kukuřičný sirup a vodu v misce vhodné do mikrovlnné trouby.
- Zahřívejte asi 30 sekund v mikrovlnné troubě a poté tyčovým mixérem zašlehejte moučkový cukr a kakao.
- Nechte minutu nebo dvě vychladnout a poté polevou ozdobte bábovku.
- Užijte si to!