Cuketová buchta s čokoládovou polevou

Cuketová buchta s čokoládovou polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Super nadýchaný a lahodný čokoládový cuketový dort je posetý čokoládovými lupínky a přelitý čokoládovou polevou.

Co budeme potřebovat

Na buchtu

  • 250 g cukru
  • 90 ml oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžičky vanilky
  • 320 g mouky
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lžička soli
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 60 ml mléka
  • 2 šálky nastrouhané cukety

Na polevu

  • 3 lžíce másla nakrájené čtverečky
  • 90 g polosladkých čokoládových lupínků
  • 1 lžíce světlého kukuřičného sirupu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Formu vymažeme a vysypeme kakaovým práškem.
  • Elektrickým mixérem ušlehejte vejce, olej, cukr a vanilku.
  • V samostatné misce smíchejte mouku, sůl, jedlou sodu, kakao, skořici a prášek do pečiva.
  • Pomocí mixéru na střední rychlost pomalu přidávejte suché ingredience.
  • Pomalu přidávejte mléko a cuketu za stálého míchání na nízkou rychlost, dokud se nespojí.
  • Nalijte těsto do připravené formy.
  • Pečte 50 minut, vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.
  • Na polevu si na vodní lázni rozpusťte máslo, čokoládové lupínky a kukuřičný sirup.
  • Míchejte, dokud se úplně nerozpustí a dobře nezapracuje.
  • Pokapejte s ní vychladlou cuketovou buchtu.
Nadýchaná buchta s čokoládou a čokoládovým krémem.
Zdroj: ohsweetbasil.com

K cuketovým dezertům si dopřejte i šálek kvalitní kávy. Jak se připravuje v kávovarech Krups.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.