Cuketová buchta s ovocem

Cuketová buchta s ovocem
Příprava: 25 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 12

Tento lahodně vlhký, voňavý koláč plněný cuketou, citronem a borůvkami si zamiluje celá rodina. Letní recept, který musíte udělat!

Co budeme potřebovat

Na buchtu

  • 1 střední strouhaná cuketa
  • 380 g hladké mouky
  • 2 ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 125 g podmáslí
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 230 g másla, pokojové teplota
  • 450 g krupicového cukru
  • 2 velká vejce, pokojová teplota

Na ozdobu

  • 100 g čerstvých nebo mražených borůvek
  • 100 g čerstvých nebo mražených malin
  • 100 g čerstvých nebo mražených jahod

Na polevu

  • 230 g moučkového cukru
  • 60 g podmáslí
  • šťáva z ½ citronu

Postup

  • Nastrouhejte cuketu na velkém struhadle.
  • Přendejte do jemného síta a během přípravy těsta sceďte.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Lehce vymažte formu na buchtu a dejte stranou.
  • Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • Vedle smíchejte ½ podmáslí, citronovou kůru, citronovou šťávu a vanilku.
  • Promíchejte, aby se spojily a dejte stranou.
  • Ve velké míse prošlehejte máslo a cukr, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, po každém přidání dobře promíchejte.
  • Přidejte ⅓ moučné směsi k máslu a vejcím. Šlehejte na medium, dokud se nesmíchá.
  • Přidejte druhou polovinu podmáslí a míchejte, dokud se nespojí.
  • Přidejte všechnu zbývající mouku a míchejte, dokud se vše nezapracuje.
  • Přidejte cuketu a mixujte, dokud se nezapracuje.
  • Nalijte těsto do připravené formy, povrch uhlaďte.
  • Navrch nasypte ovoce a lehce ho zatlačte do těsta.
  • Pečte 45 až 55 minut, nebo dokud není vršek zlatavě hnědý a párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Cuketovou buchtu nechte zcela vychladit.
  • Ingredience na polevu vyšleháme do hladka.
  • Rozetřeme po povrchu vychladlé buchty. Nechte polevu mírně ztuhnout a poté podávejte.
Lahodná buchta s krémem a ovocem.
Zdroj: cleanfoodcrush.com

Máte cuket opravdu hodně? Zde jsou recepty na zavařování cuket! Zvládnete je jedna, dvě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.