Cuketová buchta s tvarohem

Cuketová buchta s tvarohem
Příprava: 25 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

Cuketa je prostě všestranná zelenina, ze které jsou i výborné buchty! Zkuste tu naši.

Co budeme potřebovat

  • 250 g nastrouhané cukety, osušené
  • 300 g odtučněného tvarohu
  • 90 g cukru
  • 2 velké bílky
  • 40 ml řepkového oleje
  • 1 velké vejce
  • 4 lžičky vanilkového extraktu, rozdělené
  • 360 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce strouhanky
  • 40 g třtinového cukru
  • 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • 40 g rozinek
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • 90 g cukru krystal
  • 2 až 3 lžičky odtučněného mléka

Postup

  • Ve velké míse prošlehejte cuketu, tvaroh, cukr, bílky, olej, vejce a 3 lžičky vanilky, dokud se dobře nespojí.
  • V malé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl; postupně vmícháme do cuketové směsi, dokud se vše nespojí.
  • Vymažeme formu na buchtu máslem a posypeme strouhankou.
  • Nalijte třetinu těsta do formy.
  • Smíchejte třtinový cukr, vlašské ořechy, rozinky, skořici a nové koření, polovinou směsi posypeme těsto.
  • Nalijte další třetinu těsta. Posypte zbývající směsí hnědého cukru a nalijte zbylé těsto.
  • Pečte při 180 stupních po dobu 55-65 minut, nebo dokud nebude párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Buchtu nechte zcela vychladnout.
  • V malé misce smíchejte cukrářský cukr, zbývající vanilku a dostatek mléka, abyste dosáhli požadované konzistence a buchtu pokapejte.
Nadýchaná buchta z cukety a tvarohovým frostingem.
Zdroj: oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.