Že je tykev všestranná surovina pro vaření už asi víte.
Ale věděli jste, že mezi nejlahodnější recepty patří cuketová nádivka?
Podívejte a ochutnejte jí sami!
Naše recepty
Jak jíst různé druhy cuket?
Cuketa je skvělá letní zelenina, která se poprvé objevila v Itálii v 19. století. V současné době se stala jednou z nejoblíbenějších vegetariánských ingrediencí po celém světě.
V této sekci se dozvíte spoustu užitečných informací o odrůdách cukety a jak s nimi vařit.
Kulaté cukety
Má jemný nádech sladkosti a hořkosti. Její textura zůstává jemná při konzumaci zasyrova i při vaření. Lidé tuto cuketu používají k výrobě nádivky. Navíc ji můžete také krájet a grilovat, nebo smažit na oleji.
Patison
Může být zelený, žlutý nebo dokonce bílý a skvěle se hodí do nádivek. Kromě nádivky ji můžete grilovat, smažit nebo opékat.
Tykev obecná
S touto odrůdou můžete připravit jakékoli jídlo, které vyžaduje cuketu, od salátů, zapékaných jídel až po omáčky a polévky. Můžete jí použít k nakládání nebo si ji vychutnat syrovou.
Žlutá cuketa – Gourmet Gold
Nádherná jasně žlutá barva, upoutá pozornost každého. Tato odrůda se používá v receptu zvaném „cuketová frittata“, protože je neuvěřitelně jemná. Můžete ji, ale použít do mnohem více jídel, jako jsou hranolky, pizzy a dezerty, jako jsou muffiny.
Magda – Letní dýně
Díky své vynikající textuře je ideální přísadou do restovaných a grilovaných pokrmů. Bude to perfektní letní BBQ předkrm. Můžete ji použít i na nádivku a nakládání. Jak na nakládanou cuketu, se dozvíte v našich receptech.