Cuketová omáčka k těstovinám

Cuketová omáčka k těstovinám

Luxusní cuketová omáčka s mandlemi, kapary a citronem, která vás naprosto nadchne! Je zdravá, vynikající a zároveň jednoduchá na přípravu. Užijte si ji!

Ingredience

  • ½ šálku plátku mandlí
  • 2-3 lžíce olivového oleje (volitelně)
  • 450 g cuket, nakrájených na tenké plátky
  • 30 g bazalky
  • 1 velký stroužek česneku
  • kůra z 1 citronu + 2 lžíce šťávy
  • 2 lžíce scezených kaparů
  • 2 lžíce lahůdkového droždí (volitelně)
  • černý pepř, podle chuti
  • sůl, podle chuti
  • 300 g těstovin

Postup

  1. Plátky mandlí nasucho opražte na malé pánvi dozlatova.
  2. Dejte stranou.
  3. Ve velké nerezové pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje.
  4. Jakmile se olej začne třpytit, přidejte plátky cukety.
  5. Rychle je s olejem promíchejte.
  6. Pokud nechcete použít olej, můžete místo toho cukety napařit.
  7. Cukety restujte na středním ohni za častého míchání, dokud všechny nezprůhlední a místy nezkaramelizují.
  8. Odložte pánev stranou.
  9. Dejte polovinu mandlí (zbytek si nechte na ozdobu), uvařené cukety, olivový olej (pokud používáte), 2/3 bazalky (nějakou si nechte na ozdobu), česnek, citronovou kůru a šťávu (začněte s 1 polévkovou lžící, pak upravte podle svých představ), kapary, lahůdkové droždí a špetku pepře a soli do kuchyňského robotu.
  10. Rozmixujte do hladka a dochuťte kořením podle chuti.
  11. Těstoviny uvařte a těsně předtím, než budete připraveni je scedit, uschovejte si 1 šálek vody.
  12. Dejte cuketovou omáčku do hrnce, přidejte dostatek horké vody na z těstovin (možná ji nebudete potřebovat celou), aby se omáčka uvolnila, a poté promíchejte s uvařenými těstovinami.
  13. Dobře promíchejte.
  14. Dochuťte, rozdělte do misek a ozdobte zbylými mandlovými plátky a bazalkou.
Těstoviny s cuketami, mandlemi, kaparami a citronem servírované na talíři.
www.lazycatkitchen.com

Hledáte jídlo, které budete mít na stole do půl hodinky a přitom zasytí celou rodinu? Recepty na těstoviny se špenátem jsou tou pravou volbou! Můžete do nich použít jakýkoliv sýr nebo to, co máte zrovna doma.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.