Cuketová omáčka z rajčat

Cuketová omáčka z rajčat

Tato omáčka z cuket na těstoviny je skvělý způsob, jak přidat tuto lahodnou zeleninu do vašeho jídelníčku! Kromě rajčatové a smetanové chuti, omáčka i krásně vypadá a ještě lépe chutná! Dokonce i děti si jí zamilují!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  2. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  3. 350 g cukety (nakrájená na plátky)
  4. 400 g konzervovaných rajčat (drcená)
  5. Lžička soli
  6. Čerstvě mletý černý pepř
  7. 70 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Na cuketovou omáčku si připravíme velkou pánev, na které si rozehřejeme olivový olej
  2. Poté přidáme prolisovaný česnek a asi minutu česnek opékáme, dokud se nerozvoní
  3. Následně přidáme nakrájenou cuketu
  4. Vaříme, dokud cuketa nezačne hnědnout
  5. Ihned přidáme drcená rajčata z plechovky
  6. Teplota pod omáčkou by měla být vysoká, aby se omáčka pěkně provařila
  7. Osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme trochu vody, aby omáčka byla hezky krémová
  8. Po 10 minutách vaření by měla být omáčka hotová
  9. Přelijeme jí do kuchyňského robota a zpracujeme jí do hladka
  10. Poté jí přelijeme zpět do stejné pánve, zapnuté na nízkou teplotu
  11. Přidáme smetanu a mícháme, dokud se ingredience důkladně nespojí
  12. Omáčku ochutnáme, okořeníme podle potřeby a podáváme s oblíbenými těstovinami
Omáčka z rajčat a cuketou rozmixované do krémové omáčky.
Zdroj: gocookyummy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.