Tato omáčka z cuket na těstoviny je skvělý způsob, jak přidat tuto lahodnou zeleninu do vašeho jídelníčku! Kromě rajčatové a smetanové chuti, omáčka i krásně vypadá a ještě lépe chutná! Dokonce i děti si jí zamilují!
Co budeme potřebovat
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- 350 g cukety (nakrájená na plátky)
- 400 g konzervovaných rajčat (drcená)
- Lžička soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 70 ml smetany ke šlehání
Postup
- Na cuketovou omáčku si připravíme velkou pánev, na které si rozehřejeme olivový olej
- Poté přidáme prolisovaný česnek a asi minutu česnek opékáme, dokud se nerozvoní
- Následně přidáme nakrájenou cuketu
- Vaříme, dokud cuketa nezačne hnědnout
- Ihned přidáme drcená rajčata z plechovky
- Teplota pod omáčkou by měla být vysoká, aby se omáčka pěkně provařila
- Osolíme, opepříme a podle potřeby přidáme trochu vody, aby omáčka byla hezky krémová
- Po 10 minutách vaření by měla být omáčka hotová
- Přelijeme jí do kuchyňského robota a zpracujeme jí do hladka
- Poté jí přelijeme zpět do stejné pánve, zapnuté na nízkou teplotu
- Přidáme smetanu a mícháme, dokud se ingredience důkladně nespojí
- Omáčku ochutnáme, okořeníme podle potřeby a podáváme s oblíbenými těstovinami