Tyto těstoviny se smetanovo cuketovou omáčkou se mohou stát vaším novým oblíbeným receptem s z cukety. Rychlý, snadný, levný a skvělý způsob, jak tuto surovinu použít k přípravě lahodné těstovinové večeře!
Co budeme potřebovat
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- ½ cibule (nakrájená najemno)
- 600 g cukety (nastrouhaná)
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 250 ml smetany na šlehání
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 75 g parmazánu (jemně nastrouhaného)
- 200 g kukuřice (konzervovaná, okapaná)
- Parmezán
- Hrst čerstvé bazalky
Postup
- Ve velké pánvi si na středně vysokou teplotu rozpustíme máslo
- Přidáme česnek a cibuli
- Vaříme asi 2 minuty, dokud cibule lehce nezezlátne
- Přidáme cuketu, vaříme další 1 minutu
- Poté přidáme sůl a pepř a mícháme 2 minuty, dokud nezmenší objem asi o ½
- Vmícháme smetanu, kuřecí vývar, parmazán a kukuřici
- Směs přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na střední stupeň a vaříme další 3 minuty
- Omáčku vaříme do té doby, dokud se tekutina dodatečně nezredukuje
- Omáčku sundáme z plotny, ihned podáváme s oblíbenými těstovinami, ozdobené extra parmazánem
Smlsněte si na cuketě nejen ve formě krémové omáčky, ale i ve formě nadýchané cuketové pomazánky nebo cuketové polévky, kterou z ní můžete během několika snadných kroků vytvořit! Vychutnejte si na různé způsoby a plnými doušky!