Cuketová omáčka ze smetany

Cuketová omáčka ze smetany

Tyto těstoviny se smetanovo cuketovou omáčkou se mohou stát vaším novým oblíbeným receptem s z cukety. Rychlý, snadný, levný a skvělý způsob, jak tuto surovinu použít k přípravě lahodné těstovinové večeře!

Co budeme potřebovat

  1. 50 g másla
  2. 2 stroužky česneku (prolisované)
  3. ½ cibule (nakrájená najemno)
  4. 600 g cukety (nastrouhaná)
  5. ½ lžičky soli
  6. ½ lžičky pepře
  7. 250 ml smetany na šlehání
  8. 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  9. 75 g parmazánu (jemně nastrouhaného)
  10. 200 g kukuřice (konzervovaná, okapaná)
  11. Parmezán
  12. Hrst čerstvé bazalky

Postup

  1. Ve velké pánvi si na středně vysokou teplotu rozpustíme máslo
  2. Přidáme česnek a cibuli
  3. Vaříme asi 2 minuty, dokud cibule lehce nezezlátne
  4. Přidáme cuketu, vaříme další 1 minutu
  5. Poté přidáme sůl a pepř a mícháme 2 minuty, dokud nezmenší objem asi o ½
  6. Vmícháme smetanu, kuřecí vývar, parmazán a kukuřici
  7. Směs přivedeme k varu, poté snížíme teplotu na střední stupeň a vaříme další 3 minuty
  8. Omáčku vaříme do té doby, dokud se tekutina dodatečně nezredukuje
  9. Omáčku sundáme z plotny, ihned podáváme s oblíbenými těstovinami, ozdobené extra parmazánem

Smlsněte si na cuketě nejen ve formě krémové omáčky, ale i ve formě nadýchané cuketové pomazánky nebo cuketové polévky, kterou z ní můžete během několika snadných kroků vytvořit! Vychutnejte si na různé způsoby a plnými doušky!

Krémová omáčka na těstoviny s cuketou a smetanou.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.