Cuketová pizza

Cuketová pizza

Tento jednoduchý recept je dokonalým vegetariánským jídlem. Čerstvé těsto je přelité červenou omáčkou a zjemněné sýrem mozzarella. 

Vychutnejte si tuto křupavou dobrotu!

Ingredience

  • olivový olej
  • kukuřičná mouka (lze zvolit jiný druh dle vlastního vkusu)
  • 450 g těsta na pizzu (zakoupíte v obchodě)
  • ½ šálku rajčatové passaty
  • 1 šálek sýru mozzarella (nastrouhaného)
  • ¾ šálku cukety (nakrájené na tenká kolečka)
  • ¼ čajové lžičky italského koření
  • sůl
  • pepř
  • nastrouhaný parmazán (na ozdobu)

Postup

  • Pokud jste si zakoupili těsto v obchodě, nechte jej, před přípravou, stát aspoň 30 minut v pokojové teplotě.
  • Předehřejte troubu na 200 °C. 
  • Připravte si plech na pečení a vyložte jej pečícím papírem. 
  • Na plech těsto, pomocí rukou, rovnoměrně rozprostřete. Okraje ponechte silnější, asi 0,5 cm na výšku.
  • Okraje těsta potřete trochou olivového oleje. Tím dosáhnete jejich křupavosti. 
  • Na těsto rozetřete passatu, posypejte ji sýrem a na sýr umístěte kolečka cukety. 
  • Na závěr vše posypte italským kořením a dochuťte solí a pepřem. 
  • Připravenou pizzu z cukety pečte asi 10–12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. 
  • Jakmile je pokrm hotov, posypte jej, čerstvě nastrouhaným, parmazánem.
  • Nakrájejte, podávejte a nechte si chutnat!

Pizzové těsto s kolečky cukety.
zdroj: therecipecritic.com

Vyzkoušejte také další bezlepkové recepty, které chutnají báječně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.