Tento jednoduchý recept je dokonalým vegetariánským jídlem. Čerstvé těsto je přelité červenou omáčkou a zjemněné sýrem mozzarella.
Vychutnejte si tuto křupavou dobrotu!
Ingredience
- olivový olej
- kukuřičná mouka (lze zvolit jiný druh dle vlastního vkusu)
- 450 g těsta na pizzu (zakoupíte v obchodě)
- ½ šálku rajčatové passaty
- 1 šálek sýru mozzarella (nastrouhaného)
- ¾ šálku cukety (nakrájené na tenká kolečka)
- ¼ čajové lžičky italského koření
- sůl
- pepř
- nastrouhaný parmazán (na ozdobu)
Postup
- Pokud jste si zakoupili těsto v obchodě, nechte jej, před přípravou, stát aspoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Připravte si plech na pečení a vyložte jej pečícím papírem.
- Na plech těsto, pomocí rukou, rovnoměrně rozprostřete. Okraje ponechte silnější, asi 0,5 cm na výšku.
- Okraje těsta potřete trochou olivového oleje. Tím dosáhnete jejich křupavosti.
- Na těsto rozetřete passatu, posypejte ji sýrem a na sýr umístěte kolečka cukety.
- Na závěr vše posypte italským kořením a dochuťte solí a pepřem.
- Připravenou pizzu z cukety pečte asi 10–12 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
- Jakmile je pokrm hotov, posypte jej, čerstvě nastrouhaným, parmazánem.
- Nakrájejte, podávejte a nechte si chutnat!
Vyzkoušejte také další bezlepkové recepty, které chutnají báječně.