Cuketová polévka s mrkví a zázvorem

Cuketová polévka s mrkví a zázvorem

Zdravá letní polévka z cukety s mrkví, zázvorem, kurkumou a kokosovým mlékem je rychlá a snadná, a zároveň výživná a chutná. Vychutnejte si ji i vy!

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje nebo ¼ šálku vody
  • 1 střední cibule (asi 1 šálek), nakrájená
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 2,5 cm kus čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • ½ čajové lžičky papriky
  • 4 – 5 středních mrkví (asi 2 šálky), nakrájené na kostičky
  • 2 střední cukety (asi 2 a ½ šálků), nakrájené
  • 3 a ½ šálku zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 plechovka (425 ml) kokosového mléka
  • šťáva z ½ citronu
  • himalájská sůl + pepř podle chuti

Postup       

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni, přidejte cibuli a restujte 5 minut.
  2. Přidejte česnek, zázvor, kmín, koriandr, kurkumu a papriku, a restujte ještě 1 minutu, nebo dokud se vše nerozvoní.
  3. Přidejte mrkev a cuketu a vařte dalších asi 7 minut.
  4. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu, přikryjte pokličkou, snižte teplotu na minimum a duste 15 až 20 minut.
  5. Vypněte sporák, přidejte kokosové mléko a citronovou šťávu.
  6. Pomocí ponorného mixéru rozmixujte zeleninu na krémovou hmotu.
  7. Vraťte na nízkou teplotu a v případě potřeby prohřejte.
  8. Podávejte s domácím chlebem nebo krekry.
Polévka z cukety s mrkví, zázvorem, kurkumou a kokosovým mlékem servírovaná v hlubokém talíři.
www.simple-veganista.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.