Cuketová pomazánka se zeleninou

Cuketová pomazánka se zeleninou

Tato rostlinná pomazánka z cukety je jemná, krémová a vynikající. Je skvělá jako předkrm s vaším oblíbeným pečivem či tortillovými chipsy.

Ingredience

  • 1,5 kg cukety, nasekané
  • 500 g cibule, nasekané
  • 500 g mrkve, nasekané
  • 500 g červené papriky, nasekané
  • 2-4 papriky jalapeňo (volitelně podle vašeho vkusu), nasekané
  • 500 g rajčat, nasekaných
  • 2 velké stroužky česneku, drcené
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1/2 šálku bílého octa
  • 1 šálek olivového oleje

Postup                                       

  1. Ve velké pánvi zahřejte šálek olivového oleje a orestujte na něm cibuli dozlatova.
  2. Přidejte mrkev, česnek, papriku, přidávejte jednu po druhé a dobře promíchejte.
  3. Restujte 5 minut.
  4. Přidejte cuketu a rajčata a vařte 10 minut.
  5. Přidejte ocet, papriku a kmín.
  6. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Vařte 30 minut.
  8. Směs každých pár minut promíchejte.
  9. Přidejte čerstvé bylinky a vařte ještě několik minut.
  10. Rozmixujte zeleninovou směs v kuchyňském robotu dohladka.
  11. Vložte pyré zpět do hrnce a vařte dalších 5-7 minut.
  12. Upravte koření podle vaší chuti.
  13. Nádoby a víčka umyjte mýdlovou vodou.
  14. Vložte nádoby a víčka do velkého hrnce a podlejte vodou.
  15. Přiveďte k varu.
  16. Sklenice a víčka nechte v horké vodě, dokud nejsou připraveny k naplnění.
  17. Naplňte sklenice hotovou pomazánkou, otřete a zavíčkujte.
  18. Tato rostlinná cuketová pomazánka je nejlepší, pokud se podává studená.
  19. Může být uložena v lednici po dobu několika týdnů.
  20. Užijte si ji!
Zeleninová pomazánka namazaná na plátku chleba s vedle položenou sklenicí plné pomazánky.
www.grabandgorecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.