Tato sekaná je trošku neobvyklá, ale stejně lahodná jako její klasická verze. Neváhejte použít jakoukoli kombinaci masa podle vašeho osobního vkusu nebo podle toho, co zrovna najdete v obchodě na pultu. Je to skvělý způsob jak zakamuflovat špetku zeleniny do výborné masové směsi.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 česnek (mletý)
- chilli paprička (mletá)
- 2 lžíce nasekané petrželky
- ½ cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 vejce
- 125 g mandlové mouky (mleté mandle)
- cuketa (nakrájená na plátky)
- lžička tymiánu
- sladký brambor (nakrájený na dlouhé plátky)
- sůl
- pepř
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečicím papírem.
- V misce smícháme hovězí maso, česnek, chilli, petržel, cibuli, vejce a mandlovou mouku, mícháme dokud se vše dobře nespojí.
- Do připravené formy nandáme jednu třetinu směsi z mletého masa.
- Na něj navrstvíme nakrájené batáty, ochuťte solí, pepřem a posypeme tymiánem.
- Na batáty navrstvíme další třetinou mletého masa a pak přidáme na plátky nakrájenou cuketu.
- Znovu dochutíme solí, pepřem a posypeme tymiánem.
- Sekanou s cuketou a batáty dokončíme přidáním zbytku směsi z mletého masa a jako poslední přidáme sladké brambory.
- Dochutíme kořením a vložíme do předehřáté trouby.
- Sekanou pečeme 40 minut.
- Poté jí vyndáme z trouby a necháme jí 5 minut odpočívat.