Cuketová zavařenina s rajčaty

Cuketová zavařenina s rajčaty

Recepty na čatní z cukety zní trochu neobvykle, ale když k cuketě přidáte rajčata, jablka, cibuli a výrazné koření, rázem si vyčarujete naprostou delikatesu.

Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 70 dkg cukety
  • 70 dkg cibule
  • 1,5 kg jablek
  • 3 dl octa
  • 5 dkg cukru
  • 3 dkg soli
  • kousek celé skořice
  • 4 lžičky chilli koření
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 3 dkg hořčičných semínek

Postup

  1. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Posypeme ji cukrem a necháme alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc) v chladničce proležet.
  3. Pak přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a koření (uložené v gázovém sáčku, aby se mohlo vyjmout) a zalijeme octem.
  4. Vaříme zvolna tak dlouho, dokud směs nezhoustne (cca 1-1,5 hodiny).
  5. Vyjmeme sáček s kořením a ještě horkou směs plníme do skleniček.
  6. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Cuketová omáčka s rajčaty v misce s vařečkou s vedle položeným pečivem.
www.elizabethskitchendiary.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.