Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

Vše, co potřebujete, je pět ingrediencí a 15 minut na to, abyste vytvořili dokonalé křupavé cuketové placičky! Budou se vám rozplývat na jazyku, stejně jako tyto lasagne z cukety.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg nakrájené cukety
  • 160 g polohrubé mouky
  • 2 velká vejce
  • 80 g nakrájené jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • zakysaná smetana

Postup

  • Nakrájenou cuketu dejte do cedníku a lehce posypte solí.
  • Nechte cuketu 10 minut odstát.
  • Rukama vymačkejte z cukety co nejvíce tekutiny. Přesuňte do velké mísy.
  • Do mísy přidejte mouku, vejce, nakrájenou jarní cibulku, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky pepře a míchejte, dokud se směs nespojí.
  • Přidejte olivový olej do velké pánve nastavené na střední teplotu.
  • Jakmile je olej rozehřátý, nandejte do pánve 3 polévkové lžíce cuketové směsi, lehce je roztlačte do tvaru koleček.
  • Cuketové bramboráky vařte 2 až 3 minuty, poté je jednou otočte a vařte další 2 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a propečené.
  • Cuketové placičky přendáme na plech vyložený papírovou utěrkou a ihned je posypeme solí.
  • Cuketové bramboráčky podávejte přelité zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou
Hora placiček z bramboráčků plné jemné zeleniny.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Pokud nemáte doma kvalitní nepřilnavou pánev, potom se do smažení nepouštějte. Nepodaří se vám bramboráky z cukety dobře otočit a zničíte jejich tvar. Pokud, ale chcete mít po ruce kvalitní pánvičku, která nic nepřichytí, potom se podívejte na naší recenzi pánví Tefal!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.