Vše, co potřebujete, je pět ingrediencí a 15 minut na to, abyste vytvořili dokonalé křupavé cuketové placičky! Budou se vám rozplývat na jazyku, stejně jako tyto lasagne z cukety.
Co budeme potřebovat
- 1 kg nakrájené cukety
- 160 g polohrubé mouky
- 2 velká vejce
- 80 g nakrájené jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- zakysaná smetana
Postup
- Nakrájenou cuketu dejte do cedníku a lehce posypte solí.
- Nechte cuketu 10 minut odstát.
- Rukama vymačkejte z cukety co nejvíce tekutiny. Přesuňte do velké mísy.
- Do mísy přidejte mouku, vejce, nakrájenou jarní cibulku, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky pepře a míchejte, dokud se směs nespojí.
- Přidejte olivový olej do velké pánve nastavené na střední teplotu.
- Jakmile je olej rozehřátý, nandejte do pánve 3 polévkové lžíce cuketové směsi, lehce je roztlačte do tvaru koleček.
- Cuketové bramboráky vařte 2 až 3 minuty, poté je jednou otočte a vařte další 2 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a propečené.
- Cuketové placičky přendáme na plech vyložený papírovou utěrkou a ihned je posypeme solí.
- Cuketové bramboráčky podávejte přelité zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou
Pokud nemáte doma kvalitní nepřilnavou pánev, potom se do smažení nepouštějte. Nepodaří se vám bramboráky z cukety dobře otočit a zničíte jejich tvar. Pokud, ale chcete mít po ruce kvalitní pánvičku, která nic nepřichytí, potom se podívejte na naší recenzi pánví Tefal!