V těchto bramborácích, hraje hlavní roli tykev!
Recepty na bramboráky z cukety jsou nadýchanější, krémovější a zdravější.
Připravte si tuto dobrotu s námi i u vás doma a pochutnejte si jako ještě nikdy!
Vyzkoušíte je?
Naše recepty
Zdravotní výhody cukety
Kromě všech vitamínů a minerálů poskytuje cuketa také velmi zdravé sloučeniny zvané karotenoidy – včetně luteinu a zeaxantinu. Zdá se, že právě tyto sloučeniny dávají cuketě další, úžasné zdravotní výhody.
Chrání pokožku
Podobně jako se karotenoidy hromadí ve slupce cukety, ukládají se také v naší kůži. Potom chrání naši pokožku před UV zářením a znečištěním a může také zpomalit stárnutí pokožky tím, že pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a elastickou.
Zdraví srdce
Konzumace potravin bohatých na karotenoidy zpomalit nebo snížit riziko rozvoje kardiovaskulárních onemocnění. Draslík, který se také objevuje v cuketě, je také dobrý pro váš krevní tlak, stejně jako vláknina pro celkové zdraví srdce.
Zdraví kostí
Vysoké hladiny karotenoidů mají za následek hustší a silnější kosti.
Zdraví očí
Protože se lutein a zeaxanthin ukládají v našich očích, dává smysl, že jim mohou také prospívat. Tyto specifické karotenoidy pomáhají chránit sítnici očí, protože fungují jako filtry modrého světla.