Cuketové carpaccio

Cuketové carpaccio

Syrová cuketa má svěží chuť, která se jejím vařením zeleniny vytrácí. Vynikající olivový olej a čerstvá citronová šťáva tvoří perfektní dresink, ve kterém se plátky cukety marinují. Kyselina z citronu cuketu krásně zjemní a dochutí.

Co budeme potřebovat

  1. 2 cukety
  2. Sůl
  3. 2 stroužky česneku (nakrájený na plátky)
  4. Šťáva z ½ citronu
  5. 3 lžíce olivového oleje
  6. 2 lžíce piniových oříšků
  7. Lžička medu
  8. 20 g parmazánu (nastrouhaného)

Postup

  1. Cuketu podélně nakrájíme na co nejtenčí kousky
  2. Ty lehce posypeme solí a necháme je po 30 vypotit
  3. Cukety poté osušíme papírovými utěrkami
  4. Poté je střídavě vrstvíme s česnekem do misky
  5. Zakápneme citronovou šťávou a marinujte v chladničce alespoň 15 minut
  6. Pokud máme víc jak 2 vrstvy cukety, musíme jí průběžně otáčet, aby se celá obalila v citronové šťávě
  7. Pro podávání cuketu naaranžujeme na talíř, pokapeme olivovým olejem, posypeme ořechy, přelijeme medem a přidáme parmazán
Na tenké plátky nakrájená cuketa dochucená citronem, parmazánem a piniovými oříšky.
Zdroj: itslaurenofcourse.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.