Syrová cuketa má svěží chuť, která se jejím vařením zeleniny vytrácí. Vynikající olivový olej a čerstvá citronová šťáva tvoří perfektní dresink, ve kterém se plátky cukety marinují. Kyselina z citronu cuketu krásně zjemní a dochutí.
Co budeme potřebovat
- 2 cukety
- Sůl
- 2 stroužky česneku (nakrájený na plátky)
- Šťáva z ½ citronu
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce piniových oříšků
- Lžička medu
- 20 g parmazánu (nastrouhaného)
Postup
- Cuketu podélně nakrájíme na co nejtenčí kousky
- Ty lehce posypeme solí a necháme je po 30 vypotit
- Cukety poté osušíme papírovými utěrkami
- Poté je střídavě vrstvíme s česnekem do misky
- Zakápneme citronovou šťávou a marinujte v chladničce alespoň 15 minut
- Pokud máme víc jak 2 vrstvy cukety, musíme jí průběžně otáčet, aby se celá obalila v citronové šťávě
- Pro podávání cuketu naaranžujeme na talíř, pokapeme olivovým olejem, posypeme ořechy, přelijeme medem a přidáme parmazán