Cuketové karbanátky s tuňákem a parmezánem

Cuketové karbanátky s tuňákem a parmezánem

Lahodný předkrm s vysokým obsahem bílkovin a vitamínů nebo také perfektní příloha s takovým množstvím sýra, aby její chuť byla dekadentní, ale stále zůstala zdravá. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 2 konzervy tuňáka (140 – 170 gramů každá), dobře scezené
  • 1100 g cuket, nahrubo nastrouhaných
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku parmezánu
  • 3 lžíce majonézy
  • 3/4 lžičky soli
  • 3/4 hrnku celozrnné nebo špaldové mouky
  • 2 nakrájené jarní cibulky
  • olej ve spreji

Postup

  1. Nastrouhanou cuketu vložte do lněné utěrky a pořádně vyždímejte, nahoře zatočte a přitlačte na „kuličku“ s cuketou.
  2. Vylijte tekutinu a přeneste cuketu do velké nádoby spolu s tuňákem, vejci, parmezánem, majonézou a solí.
  3. Pořádně promíchejte, tuňáka nalámejte na kousky.
  4. Navrch přisypte mouku a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Rozpalte velkou keramickou nepřilnavou pánev nebo gril na středním plameni a postříkejte olejem ve spreji.
  6. Přidejte asi 1/3 šálku směsi, smažte 4-5 minut, opatrně otočte a smažte další 4 minuty nebo do hněda.
  7. Pracujte v dávkách.
  8. Podávejte teplé nebo studené, s omáčkou z řeckého jogurtu smíchaného s česnekem a černým pepřem.
Karbanátky z cuket s tuňákem a parmezánem rozházené po stole, s vedle položenou mističkou dipu.
www.ifoodreal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.