Cuketové kopečky

Cuketové kopečky

Tato zelenina je pro pečení jako stvořená. Každému těstu dodá potřebnou vlhkost, takže je dokonale vláčné a má úžasnou konzistenci. Jakmile tyto muffiny ochutnáte spolu se svými blízkými, hned se po nich zapráší.

Ingredience:

  • 2 velká vejce
  • 1 a 1/3 hrnku krystalového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 hrnky strouhané cukety
  • 3/4 hrnku rozpuštěného nesoleného másla
  • 2 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 – 3 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrnek rozinek (lze použít i sušené brusinky)

Postup:

  • Nejdříve předehřejeme troubu na 175 stupňů.
  • Ve velké míse našleháme vejce s vanilkovým extraktem a cukrem. Přidáme nastrouhanou cuketu a rozpuštěné máslo. Znovu promícháme.
  • Do samostatné misky nasypeme mouku, jedlou sodu, kypřící prášek do pečiva, skořici, mletý zázvor, muškátový oříšek, sůl a promísíme.
  • K cuketě přihodíme nasekané vlašské ořechy, rozinky a přisypeme sypkou směs. Promícháme pomalu, aby nebylo těsto až moc zamíchané.
  • Formu na muffiny postříkáme olejovým kuchyňským sprejem a každý otvor zaplníme těstem až nahoru.
  • Vložíme na střední rošť do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 – 30 minut. Povrch by měl být zlatavě hnědý.
  • Špejlí vyzkoušíme, jestli je střed muffinů upečený. Pokud ano, vyjmeme plech z trouby a necháme 5 minut odpočívat.
  • Potom vyjmeme muffiny z formy a necháme dalších 20 minut chladnout.
Nejlepší muffiny z cuketového těsta.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.