Tento jedinečný recept na vegetariánské lasagne jsou prostě číslo jedna při vašich přípravách na rodinný oběd.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 800 g konzervovaných rajčat nakrájených na kostičky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- 60 g nasekané čerstvé bazalky
- ¾ lžičky soli
- 3 velké cukety nakrájené na proužky
- 300 g ricotty
- 1 velké vejce
- 65 g strouhaného parmazánu
- 450 g mozzarelly nakrájené na plátky
- Čerstvě mletý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190 stupňů.
- Vymažte zapékací mísu.
- Do velkého hrnce přidejte olivový olej a ohřívejte na středně vysokou teplotě.
- Cibuli a česnek opékejte za častého míchání 3–4 minuty nebo dokud cibule nezačne měknout.
- Přidejte rajčata, citronovou šťávu a kůru, bazalku, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti.
- Přiveďte k varu a poté vařte 30–35 minut nebo dokud směs nezačne houstnout.
- Mezitím rozložte na prkénko nakrájenou cuketu.
- Cuketu osolte a dejte na 10 minut stranou, dokud se neopotí. Cuketu osušte papírovou utěrkou a dejte stranou.
- Cuketové nudličky rozložte v jedné vrstvě do pánve a opékejte 5-7 minut nebo dokud nezačne měknout. Opakujte i se zbylými plátky.
- V malé míse prošlehejte ricottu, parmazán a vejce.
- Na dno rovnoměrně rozprostřete trochu rajčatové omáčky, navrstvěte nudličky cukety, navrch přidejte směs ricotty a poté navrstvěte plátky mozzarelly.
- Opakujte a vrstvení zakončete mozzarellou.
- Posypeme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem.
- Zakryjte alobalem a pečte 30 minut.
- Odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut, nebo dokud nezhnědnou a nebudou bublat.
Přece jen vás láká klasická verze italských lasagní? I tyto recepty najdete na našem webu, tak šup na ně!