Milujete zeleninu a tradiční pokrmy trochu netradičně? Potom naše recepty na lasagne s cuketou budou pro vás tou nejlepší a nejchutnější volbou!
Tato varianta tradičního italského pokrmu je lehčí na přípravu, ale i do žaludku!
Ochutnejte všechny naše varianty.
Naše recepty
Historie lasagní
Zatímco mnozí z nás si spojují lasagne s Itálií, jsou jiní, kteří tvrdí, že lasagne pocházejí z Řecka nebo Anglie. Zdá se však, že většina objevů naznačuje, že tento těstovinový pokrm, tak jak ho známe dnes, se poprvé objevil v italském městě Neapol během středověku.
První řecko-římské recepty používaly plátky z cizrny, pohanky nebo kuskusu namísto těsta na lasagne. V průběhu historie se recept na lasagne vyvíjel a měnil, ale základní princip zůstal stejný: lasagne se skládají z vrstev těsta a nějakého druhu náplně, které se pak pokryjí omáčkou a sýrem a zapékají v troubě.
Lasagne se staly populárním jídlem v celé Itálii a postupem času se rozšířily do celého světa. Dnes existuje mnoho různých druhů lasagní s různými druhy náplní a omáček, a jsou považovány za jedno z nejoblíbenějších a nejznámějších italských jídel na celém světě.