Cuketové lasagne s mletým masem

Cuketové lasagne s mletým masem

Cuketové lasagne jsou svěžím pojetím klasického italského jídla. Je plné zeleniny, ale stále má bohatou chuť a báječnou texturu tradičních lasagní. Doplňte je strouhaným parmazánem a lístky bazalky a budete mít perfektní jídlo pro celou rodinu.

Co budeme potřebovat

  • 4 velké cukety
  • 910 g mletého hovězího masa
  • 680 g rajčatové omáčky
  • 430 g sýru ricotta
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 180 g nastrouhané mozzarelly
  • 1 vejce
  • Sůl
  • pepř
  • malá hrst čerstvé petrželky a bazalky, nasekané

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky.
  • Přidejte mleté hovězí do velké pánve na středně vysokou teplotu a opékejte ho, dokud nezhnědne.
  • Nalijte omáčku na těstoviny na mleté ​​hovězí maso a promíchejte a poté odstraňte z tepla.
  • Ve střední misce připravte směs ricotty, parmazánu, vejce, soli a pepře.
  • Potřete dno zapékací mísy rajčatovou omáčkou.
  • Přidejte plátky cukety na omáčku. Mohou se překrývat nebo je můžete umístit vedle sebe.
  • Na cuketu nalijte omáčku a na ni rovnoměrně rozetřete směs ricotty.
  • Navrch ricotty přidejte nastrouhanou mozzarellu spolu s nasekanou petrželkou a bazalkou.
  • Celé to pakujte ještě jednou.
  • Navrchu byste měli mít plátky cukety, posypané nasekanou petrželkou a bazalkou a mozzarellu.
  • Vložte lasagne do trouby a pečte 40-45 minut.
  • Nakonec pár minut grilujte, abyste získali pěkný zlatý vršek.
Nádherně upečené, zlatavé lasagne s cuketou, masem a rajčatovou omáčkou.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.