Cuketové lasagne jsou svěžím pojetím klasického italského jídla. Je plné zeleniny, ale stále má bohatou chuť a báječnou texturu tradičních lasagní. Doplňte je strouhaným parmazánem a lístky bazalky a budete mít perfektní jídlo pro celou rodinu.
Co budeme potřebovat
- 4 velké cukety
- 910 g mletého hovězího masa
- 680 g rajčatové omáčky
- 430 g sýru ricotta
- 100 g strouhaného parmazánu
- 180 g nastrouhané mozzarelly
- 1 vejce
- Sůl
- pepř
- malá hrst čerstvé petrželky a bazalky, nasekané
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Cuketu nakrájejte podélně na tenké plátky.
- Přidejte mleté hovězí do velké pánve na středně vysokou teplotu a opékejte ho, dokud nezhnědne.
- Nalijte omáčku na těstoviny na mleté hovězí maso a promíchejte a poté odstraňte z tepla.
- Ve střední misce připravte směs ricotty, parmazánu, vejce, soli a pepře.
- Potřete dno zapékací mísy rajčatovou omáčkou.
- Přidejte plátky cukety na omáčku. Mohou se překrývat nebo je můžete umístit vedle sebe.
- Na cuketu nalijte omáčku a na ni rovnoměrně rozetřete směs ricotty.
- Navrch ricotty přidejte nastrouhanou mozzarellu spolu s nasekanou petrželkou a bazalkou.
- Celé to pakujte ještě jednou.
- Navrchu byste měli mít plátky cukety, posypané nasekanou petrželkou a bazalkou a mozzarellu.
- Vložte lasagne do trouby a pečte 40-45 minut.
- Nakonec pár minut grilujte, abyste získali pěkný zlatý vršek.