Cuketa je u nás stále oblíbenější zeleninou. Přidejte ji i do vašeho oblíbeného pokrmu. Jeho chuť se díky ní stane ještě lahodnější.
Ingredience:
- 4 rajčata
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 nožičky párků
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek rajského protlaku
- 1 čajová lžička tymiánu
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci či hlubší pánvi ohřejte olej a 2 minuty na něm restujte nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek a tymián a povařte další 2 minuty.
- Následně přidejte do hrnce nakrájený párek a rajčatový protlak.
- Směs za občasného míchání povařte přibližně 5 minut.
- Nakrájejte papriky, rajčata, cuketu a přidejte je společně se sladkou paprikou, solí a pepřem do hrnce.
- Přiklopte hrnec pokličkou a za občasného míchání povařte přibližně 15-20 minut.
Lečo s cuketou a párkem servírujte s rýží, quinou, brambory či pečivem.