Cuketové lečo s párkem

Cuketové lečo s párkem

Cuketa je u nás stále oblíbenější zeleninou. Přidejte ji i do vašeho oblíbeného pokrmu. Jeho chuť se díky ní stane ještě lahodnější.

Ingredience:

  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 nožičky párků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek rajského protlaku
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci či hlubší pánvi ohřejte olej a 2 minuty na něm restujte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek a tymián a povařte další 2 minuty.
  3. Následně přidejte do hrnce nakrájený párek a rajčatový protlak.
  4. Směs za občasného míchání povařte přibližně 5 minut.
  5. Nakrájejte papriky, rajčata, cuketu a přidejte je společně se sladkou paprikou, solí a pepřem do hrnce.
  6. Přiklopte hrnec pokličkou a za občasného míchání povařte přibližně 15-20 minut.

Lečo s cuketou a párkem servírujte s rýží, quinou, brambory či pečivem.

Pokrm ze směsi vařené zeleniny s párkem
zdroj: eatingeuropean.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.