Křupavé cuketové bramboráky jsou skvělou přílohou nebo jednoduchým hlavním chodem kterýkoli den v týdnu. Tato exploze chutí zahrnuje cuketu, zelenou cibulku a sýr feta. Vše ochucené koprem, bazalkou a mátou v lehké mátové jogurtové omáčce!
Co budeme potřebovat
Na mátovou jogurtovou omáčku
- 250 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušené máty
- ½ lžičky košer soli
Na cuketové bramboráky
- 750 g nastrouhané cukety
- 1 lžička soli
- 4 zelené cibulky (nakrájené na tenké plátky)
- 150 g rozdrobeného sýra feta
- 2 vejce
- 30 g bazalky (nasekané najemno)
- 30 g jemně nasekaných lístků máty
- 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru
- 1 lžička mletého kmínu
- ¼ lžičky chilli
- 160 g hrubé mouky
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Smíchejte spolu všechny ingredience na mátový dip v malé misce. Zakryjte a chlaďte.
- Velkou mísu vyložte tenkou kuchyňskou utěrkou. Pomocí velkých otvorů na struhadle nastrouhejte cuketu na utěrku v míse.
- Posypte solí.
- Směs promíchejte a nechejte 10 minut odpočinout.
- Utěrku kolem cukety zabalte a pevně vyždímejte, aby se uvolnilo co nejvíce tekutiny.
- Přeneste do čisté, střední misky. Přidejte zelenou cibulku, fetu, vejce, bylinky a koření.
- Míchejte, dokud se všechny ingredience zcela nespojí. Přidejte mouku a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Umístěte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte olivový olej.
- Naberte 2-3 lžíce směsi a opatrně je přidejte do rozpáleného oleje.
- Jemně na směs zatlačte, abyste vytvořili bramboráčky.
- Smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova.
- Podávejte s mátovo jogurtovou omáčkou nebo omáčkou Tzatziki.
Jak na tzatziki se dozvíte na našem webu. Jsou tak jednoduché a lahodné!