Připravte si také něco jiného než svůj obvyklý čokoládový či vanilkový moučník. Vaše rodina i hosté budou nadšeni! Na tyto snadné řezy potřebujete jednoduše dostupné ingredience a jejich příprava vám nezabere příliš času. Výsledek však bude stát za to!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 560 g konzervovaných kousků ananasu
- 1/3 šálku ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
- 3 vejce
- 3/4 šálku oleje
- 2 lžičky vanilky
- 2 šálky nastrouhané cukety (vymačkejte z cukety přebytečnou tekutinu)
- 1 šálek sušených třešní (volitelně)
Na polevu:
- 1/2 šálku másla
- 230 g sýru Philadelphia
- 4 lžíce ananasové šťávy (z konzervovaných kousků)
- 4 šálky moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Nastříkejte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji a vysypte moukou.
- Smíchejte suché ingredience ve velké míse.
- Dejte stranou.
- Ananasovou šťávu sceďte z konzervy do misky.
- Vejce, olej a vanilku smíchejte dohromady.
- Přidejte scezené kousky ananasu a 1/3 šálku ananasové šťávy.
- Mokré ingredience přidejte k suchým a vmíchejte cuketu a sušené třešně.
- Přendejte směs do připraveného pekáče a pečte 25–30 minut, nebo dokud nevyjde párátko čisté.
- Nechte zcela vychladnout.
- Máslo a sýr utřete dohromady a postupně přidávejte ananasovou šťávu a moučkový cukr.
- Šlehejte, dokud nebudete mít hladkou a krémovou polevu.
- Buchtu potřete polevou, nakrájejte a podávejte.