Cuketové rizoto s česnekem

Cuketové rizoto s česnekem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Cuketa neobsahuje cholesterol a je bohatá na vitamín A a C a na hořčík, draslík a vápník, přičemž draslík vyplavuje z těla přebytečnou vodu a soli. Proto se nebojme cuketu použít i při přípravě bezmasého rizota.

INGREDIENCE

  • 1 cuketa
  • 1 hrníček rýže – asi 250 g
  • 250 g rajčat
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olej
  • sůl
  • sýr Gouda

POSTUP

  1. V kastrolu na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli společně s utřeným česnekem, přidáme opranou rýži a osmažíme.
  2. Rýži zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
  3. Opláchneme rajčata a cuketu a nakrájíme na kousky, které na pánvičce osmažíme a podusíme na oleji, až změknou.
  4. Dochutíme solí a čerstvou bazalkou.
  5. Potom smícháme uvařenou rýži se zeleninou a na talířku sypeme strouhanou goudou.
Hotový recept na bezmasé rizoto s cuketou
zdroj: allrecipes.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.