Cuketa neobsahuje cholesterol a je bohatá na vitamín A a C a na hořčík, draslík a vápník, přičemž draslík vyplavuje z těla přebytečnou vodu a soli. Proto se nebojme cuketu použít i při přípravě bezmasého rizota.
INGREDIENCE
- 1 cuketa
- 1 hrníček rýže – asi 250 g
- 250 g rajčat
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olej
- sůl
- sýr Gouda
POSTUP
- V kastrolu na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli společně s utřeným česnekem, přidáme opranou rýži a osmažíme.
- Rýži zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Opláchneme rajčata a cuketu a nakrájíme na kousky, které na pánvičce osmažíme a podusíme na oleji, až změknou.
- Dochutíme solí a čerstvou bazalkou.
- Potom smícháme uvařenou rýži se zeleninou a na talířku sypeme strouhanou goudou.