Cuketové špagety carbonara

Cuketové špagety carbonara

Vegetariánská carbonara je zeleninovou verzí klasických italských těstovin s vaječnou omáčkou a šunkou, který lze servírovat při každé příležitosti, jako například lehký oběd.

Co budeme potřebovat

  1. 350 g cukety
  2. 3 lžíce oleje
  3. Stroužek česneku
  4. Špetka sušené máty (volitelně)
  5. 2 vejce
  6. Žloutek
  7. 30 g strouhaného parmazánu
  8. Pepř
  9. Sůl
  10. 300 g špaget

Postup

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky
  2. Na pánvi si se 3 lžícemi oleje orestujeme lehce rozdrcený česnek
  3. Česnek necháme zezlátnout, poté přidáme nakrájenou cuketu
  4. V polovině vaření přidáme sůl, mátu a vaříme asi 10 minut na mírném ohni
  5. Poté odstraníme česnek
  6. Do misky si rozbijeme vejce a přidáme parmazán, sůl a velké množství mletého černého pepře
  7. Vaječnou směs důkladně prošleháme a dáme stranou
  8. Špagety uvaříme ve velkém množství osolené vody a scedíme
  9. Trochu vody z těstovin si odebereme a necháme stranou
  10. Těstoviny přidáme do pánve s restovanou cuketou a přidáme i vaječnou směs
  11. Směs mícháme na nejnižší možnou teplotu, dokud nezískáme krémovou konzistenci
  12. V případě potřeby přidáme vodu z těstovin, aby omáčka byla dostatečně krémová
  13. Těstoviny podáváme teplé posypané parmazánem a černým pepřem
Klasická italská carbonara s cuketovými těstovinami vejcem a slaninou.
Zdroj: cookinglsl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.