Spirálky z cuket zalité smetanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou jsou skvělým nízkosacharidovým pokrmem, který je zdravější alternativou k tradičním těstovinám. Je to skvělý recept na rychlou večeři bez masa kdykoli během týdne. Zamilujete si je!
Ingredience
- 3-4 velké nebo 5-6 malých cuket
- 1 lžička olivového oleje
- 3 stroužky česneku, rozdrcené nebo nasekané
Na avokádovou omáčku:
- 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
- velká hrst koriandru (lze použít i petrželku či bazalku)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli nebo podle chuti
- ¼ lžičky černého pepře
- voda podle potřeby
Postup
- Odřízněte konce cukety.
- Použijte spiralizér, pomocí nějž si připravte cuketové špagety.
- Rozpalte velkou pánev na vysokém plameni.
- Na pánev přidejte 1 lžičku olivového oleje a poté přidejte prolisovaný česnek.
- Česnek restujte jen několik sekund nebo dokud nezezlátne.
- Přidejte cuketové nudle, promíchejte, aby se spojily s česnekem a vařte jen pár sekund, poté sundejte pánev z ohně a nechte vychladnout.
- Zatímco se cuketové těstoviny chladí, přidejte avokádo, bylinky (koriandr, petrželku nebo bazalku), citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
- Míchejte, dokud není směs krémová (volitelně přidejte 2-3 lžíce vody nebo dokud směs nedosáhne tekuté konzistence).
- Na cuketové nudle nalijte omáčku.
- Promíchejte a podávejte.
- Ozdobte parmazánem nebo nasekaným koriandrem.
- Dobrou chuť!
Máme pro vás i další recepty na česnekovou polévku, které si zamilujete!