Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Spirálky z cuket zalité smetanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou jsou skvělým nízkosacharidovým pokrmem, který je zdravější alternativou k tradičním těstovinám. Je to skvělý recept na rychlou večeři bez masa kdykoli během týdne. Zamilujete si je!

Ingredience

  • 3-4 velké nebo 5-6 malých cuket
  • 1 lžička olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené nebo nasekané

Na avokádovou omáčku:

  • 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
  • velká hrst koriandru (lze použít i petrželku či bazalku)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky černého pepře
  • voda podle potřeby

Postup

  1. Odřízněte konce cukety.
  2. Použijte spiralizér, pomocí nějž si připravte cuketové špagety.
  3. Rozpalte velkou pánev na vysokém plameni.
  4. Na pánev přidejte 1 lžičku olivového oleje a poté přidejte prolisovaný česnek.
  5. Česnek restujte jen několik sekund nebo dokud nezezlátne.
  6. Přidejte cuketové nudle, promíchejte, aby se spojily s česnekem a vařte jen pár sekund, poté sundejte pánev z ohně a nechte vychladnout.
  7. Zatímco se cuketové těstoviny chladí, přidejte avokádo, bylinky (koriandr, petrželku nebo bazalku), citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
  8. Míchejte, dokud není směs krémová (volitelně přidejte 2-3 lžíce vody nebo dokud směs nedosáhne tekuté konzistence).
  9. Na cuketové nudle nalijte omáčku.
  10. Promíchejte a podávejte.
  11. Ozdobte parmazánem nebo nasekaným koriandrem.
  12. Dobrou chuť!
Spirálky z cuket zalité smetanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou serírované na talíři.
www.gimmedelicious.com

Máme pro vás i další recepty na česnekovou polévku, které si zamilujete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.