Cuketovka s klobásou

Cuketovka s klobásou

Italské polévky mají specifickou chuť a když si některou z nich připravíme, máme jistotu, že bude velmi lahodná a hlavně vydatná. Tahle obsahuje samé dobré suroviny, díky nimž bude vaše bříško spokojené.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 450 g italské sladké klobásy bez střívka
  • 2 velké cibule
  • 1/2 středně velkého celeru
  • 3 mrkve
  • 2 červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1/8 vloček červeného pepře
  • 1/4 hrnku rajčatové pasty
  • 5 čerstvých švestkových rajčat
  • 1 kg cukety
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 l kvalitního zeleninového vývaru
  • 1 hrnek hrubě strouhaného parmazánu + další na ozdobu
  • 6 – 8 kousků kůry z parmazánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 lžíce nakrájeného čerstvého oregana

Postup:

  • Cibuli, celer, mrkev, švestková rajčata i červené papriky nakrájíme na kostičky.
  • Cuketu opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky, tak akorát pro jednoduché kousnutí.
  • Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a přidáme klobásu bez střívka. Vařečkou jí rozdělíme na malé kousky a necháme restovat, dokud není maso z klobásky zlatohnědé.
  • Přisypeme cibuli, česnek, celer, mrkev i papriku a restujeme po dobu 4 minut. Odhrneme na jednu stranu a snížíme trochu teplotu.
  • Přidáme vločky červeného pepře, cukru, sůl, mletý černý pepř, vývar, parmazán a kůrky parmazánu. Zasypeme bazalkou, oreganem a promícháme.
  • Přivedeme k varu na středním ohni a vaříme, dokud není zelenina jemná a měkká. To může trvat cca 10 – 20 minut.
  • Poté odstavíme a odstraníme kousky kůry z parmazánu.
  • Ihned podáváme a před servírováním ještě ozdobíme dalším strouhaným parmazánem.
Cuketová italská polévka s rajčaty a klobásou.
Zdroj: https://www.afamilyfeast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.