Cuketovo-bramborový krém s parmezánem

Cuketovo-bramborový krém s parmezánem

Tato polévka je neuvěřitelně krémová a vynikající! Pravděpodobně se stane vaším novým oblíbeným zimním pokrmem. Tak hurá do vaření!

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla, kokosového, avokádového nebo olivového oleje
  • 2 čerstvé stroužky česneku, lisované
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájeného na plátky
  • 2 střední cukety, nasekané
  • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek řeckého jogurtu nebo neslazeného kokosového mléka
  • mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř, podle chuti

K servírování:

  • 2-4 proužky slaniny, orestované a rozdrobené (volitelně)
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu

Postup       

  1. Ve středním hrnci na středně vysokém ohni rozpusťte přepuštěné máslo.
  2. Přidejte česnek, cibuli a řapíkatý celer a restujte 3–4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte cuketu, brambory, vývar a přiveďte k varu.
  4. Až se polévka začne vařit, přiklopte pokličkou a snižte plamen.
  5. Vařte 20 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
  6. Ochutnejte a dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem podle své chuti.
  7. Pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka, poté vmíchejte obyčejný řecký jogurt.
  8. Podávejte horké, ozdobené rozdrobenou slaninou a posypané parmezánem.
Krém z cuket a brambor servírovaný v hlubokém talířu a ozdobený slaninou a parmezánem
www.cleanfoodcrush.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.