Tato polévka je neuvěřitelně krémová a vynikající! Pravděpodobně se stane vaším novým oblíbeným zimním pokrmem. Tak hurá do vaření!
Ingredience:
- 1 polévková lžíce přepuštěného másla, kokosového, avokádového nebo olivového oleje
- 2 čerstvé stroužky česneku, lisované
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájeného na plátky
- 2 střední cukety, nasekané
- 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek řeckého jogurtu nebo neslazeného kokosového mléka
- mořská sůl a čerstvý mletý černý pepř, podle chuti
K servírování:
- 2-4 proužky slaniny, orestované a rozdrobené (volitelně)
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu
Postup
- Ve středním hrnci na středně vysokém ohni rozpusťte přepuštěné máslo.
- Přidejte česnek, cibuli a řapíkatý celer a restujte 3–4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte cuketu, brambory, vývar a přiveďte k varu.
- Až se polévka začne vařit, přiklopte pokličkou a snižte plamen.
- Vařte 20 minut nebo dokud zelenina nezměkne.
- Ochutnejte a dochuťte mořskou solí a mletým černým pepřem podle své chuti.
- Pomocí ponorného mixéru rozmixujte dohladka, poté vmíchejte obyčejný řecký jogurt.
- Podávejte horké, ozdobené rozdrobenou slaninou a posypané parmezánem.