Cuketovo-cizrnový krém se špenátem

Cuketovo-cizrnový krém se špenátem

Konzervovaná cizrna v kombinaci s tahini tuto jednoduchou zeleninovou polévku krásně zahustí a dodá ji krémovou konzistenci. Podávejte s plátky bagety jako jednoduchou a chutnou večeři.

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 2 střední cukety, nakrájené na 2 cm kousky
  • 3 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 bobkový list
  • 2 a ¾ šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 (425 ml) plechovka cizrny, propláchnutá
  • 6 šálků baby špenátu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce tahini
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 6 polévkových lžic nízkotučného bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek, jako je petrželka a/nebo pažitka, na ozdobu

Postup       

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olej.
  2. Přidejte cibuli a restujte za častého míchání 3 až 4 minuty, dokud nezměkne.
  3. Přidejte cuketu, česnek, kmín a bobkový list a vařte za častého míchání asi 1 minutu.
  4. Přidejte vývar a cizrnu.
  5. Přiveďte k varu na vysokém plameni.
  6. Snižte plamen, aby se zachoval čirý vývar, a zakryté vařte, dokud cuketa nezměkne, 15 až 20 minut.
  7. Vyhoďte bobkový list.
  8. Přidejte špenát a míchejte.
  9. Po částech rozmixujte polévku v mixéru nebo kuchyňském robotu.
  10. Vraťte polévku do hrnce.
  11. Přidejte citronovou šťávu, tahini, sůl a pepř a šlehejte, dokud není tahini zapracováno.
  12. Nalijte polévku do misek.
  13. Do každé misky přidejte polévku a jogurt, který vmíchejte do polévky.
  14. Podle potřeby posypte bylinkami.
Krém z cuket a špenátu servírovaný v hlubokém talíři, ozdobený jogurtem a bylinkami.
www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.