Cuketovo-mrkvová bábovka s bílou čokoládou

Cuketovo-mrkvová bábovka s bílou čokoládou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Pokud máte chuť na obzvlášť vláčný moučník, tento recept je to pravé pro vás! Vynikající těsto z mrkve a cukety v kombinaci s polevou z bílé čokolády vytváří delikátní dezert, který si zamiluje celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 2 vejce
  • 60 g másla, změkčeného
  • 40 ml olivového oleje
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g špaldové mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 150 bílého jogurtu
  • 1 střední cuketa, nastrouhaná
  • 1 střední mrkev, nastrouhaná
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička jedlé sody

Na polevu:

  • 100 g bílé čokolády
  • 2 lžíce vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a 20 cm formu na bábovku dobře vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Ve střední misce smíchejte oba druhy mouky s jedlou sodou.
  • Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt a vyšlehejte do hladka.
  • Seškrábněte i veškerou směs přilepenou na stěnách mísy a promíchejte.
  • Přidejte jogurt a olej a krátce prošlehejte.
  • Vypněte mixér a přidejte nastrouhanou zeleninu.
  • Jemně promíchejte gumovou stěrkou.
  • Na závěr vmíchejte suché ingredience.
  • Těsto přendejte do připravené formy.
  • Pečte asi 35–40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do bábovky nevyjde čisté.
  • Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Před vyjmutím bábovky z formy jemně přejeďte nožem na máslo po okrajích.
  • Těsně před podáváním nalijte navrch polevu.
  • Tu si připravíte tak, že čokoládu rozpustíte s vodou ve vodní lázni.
  • Užijte si to!
Bábovka z mrkve a cukety polevou z bílé čokolády, kterou krájí osoba nožem.
www.daniscookings.com

Máme pro vás i další výborné recepty na buchty s cuketou. Mlsejte zdravě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.