Cuketovo-rajčatová polévka s italskou klobásou

Cuketovo-rajčatová polévka s italskou klobásou

Tato polévka z cuket a rajčat je lahodná, výživná a zdravá. Vychutnáte si každou lžíci! Připravte si ji jako příjemnou večeři, která vás zahřeje.

Ingredience:

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 500 g italské klobásy, vyjmuté ze střívek
  • 1 šálek řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 2 šálky nakrájené cibule
  • 2 šálky červené papriky, nakrájené na kostičky (asi jedna velká paprika)
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • špetka červených chilli vloček
  • ¼ šálku rajčatového protlaku
  • cca 1 kg cuket, nakrájených na kousky
  • 5 čerstvých rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 šálek nahrubo nastrouhaného parmezánu
  • 1 nebo 2 kusy parmezánové kůry (volitelně)
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • extra parmezán na ozdobu, volitelně

Postup       

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte italské klobásy a vařte, dokud nezhnědnou, cca 5 minut (klobásy přitom rozsekejte vařečkou).
  3. Jakmile klobása zhnědne, přidejte cibuli, řapíkatý celer a papriku a restujte čtyři minuty.
  4. Přesuňte maso a zeleninu na stranu a snižte plamen na střední teplotu (pokud váš hrnec není dostatečně velký, vyjměte maso a zeleninu do salátové mísy, poté je přidáte zpět).
  5. Přidejte do středu hrnce česnek, chilli vločky a rajčatový protlak a vařte dvě minuty za občasného míchání.
  6. Přidejte rajčata, cuketu, sůl, pepř, vývar, parmezánovou kůru a parmezán spolu s čerstvou bazalkou a čerstvým tymiánem a dobře promíchejte.
  7. Polévku přiveďte k varu a vařte přikrytou pokličkou, dokud zelenina nezměkne – asi 10 až 15 minut.
  8. Odstraňte polévku ze sporáku a vyjměte parmezánovou kůru.
  9. Polévku podávejte ihned s čerstvou bazalkou a parmezánem.
Polévka z cuket a rajčat s italskou klobásou servírovaná v hlubokém talíři s vedle položenou lžící.
www.eatwell101.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.