Cuketový koláč s citronovou polevou a borůvkami

Cuketový koláč s citronovou polevou a borůvkami

Čokoládové a ovocné dezerty se těší velké oblibě, ale tento jemný cuketový koláč si zaslouží opravdovou pozornost! Je nádherně vláčný, díky nakrájené cuketě, borůvkám a sladké citronové polevě.

Co budeme potřebovat

Mokré přísady

  • 250 g nakrájené cukety
  • 2 vejce
  • 125 g medu
  • kůra z 2 citronů
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • ½ lžičky mandlového extraktu

Suché přísady

  • 375 g mandlové mouky
  • 180 g ovesné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ¼ lžičky soli

Na borůvky

  • 300 g čerstvých borůvek
  • 2 lžíce ovesné mouky

Na citronovou polevu

  • 100 g másla pokojové teploty
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry

Na ozdobu

  • Extra borůvky na posypání

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Čtvercovou Formu vyložte pečícím papírem a postříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.
  • Nakrájenou cuketu vložte do utěrky a vymačkejte všechnu vodu.
  • Do velké mísy přidejte nakrájenou a vymačkanou cuketu, vejce, med, citronovou kůru, citronovou šťávu a mandlový extrakt a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
  • Dále přidáme suché ingredience, mandlovou mouku, ovesnou mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Do samostatné střední mísy vhoďte borůvky spolu se 2 lžícemi ovesné mouky.
  • Obalené borůvky vmícháme do těsta.
  • Nalijte těsto do připravené pánve.
  • Pečte 30–35 minut nebo dokud párátko nevyjde čisté.
  • Před přidáním polevy nechte koláč úplně vychladnout na mřížce.
  • Udělejte polevu. Vyšlehejte máslo, moučkový cukr, citronovou šťávu a citronovou kůru společně do hladka.
  • Vychladlý koláč potřete polevou.
  • Ozdobte několika borůvkami.
Na čtverečky nakrájený koláč s krémovou citronovou polevou.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.