Cuketový krém s česnekem

Cuketový krém s česnekem
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Tak trochu pikantní “česnekovka“ s cuketou potěší mnohé labužníky. Má jemnou vyváženou chuť, ale zároveň dokáže, jak se říká vyštípat krk. Na čerstvém pečivu nebo s chipsy je super.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 střední cukety
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy z chemicky neošetřeného citronu
  • 2 lžičky čerstvé nasekané máty
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Postup:

  • Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  • V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme do něj nakrájenou cuketu i česnek a necháme restovat asi 5 minut.
  • Cuketa musí změknout a česnek bude křupavý.
  • Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • Do nádoby mixéru dáme jogurt, citronovou šťávu, mátu, sůl, pepř a rozmixujeme.
  • Přidáme vychladlou cuketu s česnekem a zapneme chvíli na nejvyšší stupeň.
  • Jakmile je pomazánka pěkně hladká, máme hotovo.
Pomazánka z cukety a česneku podle receptu z Blízkého východu.
Zdroj: https://www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.