Cuketový nákyp se sýrem a smetanou

Cuketový nákyp se sýrem a smetanou

Skvělý cuketovo-sýrový casserole, který si díky jeho jemné chuti naprosto zamilujete!

Ingredience:

  • 1 větší cuketa
  • 2 PL másla
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku šlehačky nebo smetany
  • 150 g strouhaného sýra, například goudy či eidamu
  • 100 g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Omytou cuketu nakrájejte na silnější plátky a lehce z obou stran osolte.
  3. Posolené plátky cukety položte na vrstvu papírových utěrek a nechte z každé strany 10 minut odpočívat. Cuketa takto pustí přebytečnou tekutinu.
  4. Do zapékací misky či pekáče vyskládejte plátky cukety.
  5. V pánvi rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli.
  6. Přidejte prolisované stroužky česneku a vařte přibližně 2 minuty.
  7. Přilijte smetanu a přiveďte ji k varu.
  8. Přidejte polovinu množství nastrouhaného parmezánu a tři čtvrtiny množství strouhaného sýra.
  9. Důkladně míchejte až do okamžiku, než se sýr roztaví.
  10. Následně touto sýrovou omáčku přelijte plátky cukety v zapékací misce.
  11. Misku či pekáč přikryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby.
  12. Pečte přibližně 15 minut.
  13. Odstraňte z misky či pekáče alobal a posypte zbývajícím množstvím sýra a parmezánu.
  14. Pečte ještě přibližně 5 minut dozlatova.

Takto zapečená cuketa chutná nejlépe s čerstvým pečivem.

Cuketový nákyp se sýrem a smetanou
zdroj:homemadeinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.