Tento recept na čerstvé cuketové plátky přelité citrónovým dresinkem a zasypané parmezánem a opečenými pinovými oříšky se stane vaším oblíbeným. Užijte si ho!
Ingredience
- 3 střední cukety
- 1 polévková lžíce majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 šálku parmezánu, nakrájeného na tenké plátky
- 1/4 šálku opečených piniových oříšků
Postup
- Ve spodní části velké mísy rozšlehejte majonézu, citronovou šťávu, sůl a černý pepř.
- Za stálého míchání postupně přidávejte olivový olej.
- Cuketu nakrájejte na „stužky“.
- Nejjednodušší je mít k tomu škrabku na zeleninu, ale můžete také použít ostrý nůž nebo mandolínu.
- Z cukety nejdříve uřízněte vrchní a spodní část.
- Poté ji držte naplocho na prkénku nebo ji podepřete v ruce, škrabkou na zeleninu chyťte plochý vršek a oloupejte úplně dolů.
- Když se dostanete až k semínkům, cuketu otočte a začněte to samé dělat z druhé strany.
- Přidejte cuketové stuhy do zálivky a dobře promíchejte.
- Cuketové stuhy přendejte na talíř a posypte plátky parmezánu a opečenými piniovými oříšky.
Pojďme se společně podívat také na recepty ze zapečené cukety! Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.