Cuketový salát s citronem a parmezánem

Cuketový salát s citronem a parmezánem

Tento recept na čerstvé cuketové plátky přelité citrónovým dresinkem a zasypané parmezánem a opečenými pinovými oříšky se stane vaším oblíbeným. Užijte si ho!

Ingredience

  • 3 střední cukety
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 šálku parmezánu, nakrájeného na tenké plátky
  • 1/4 šálku opečených piniových oříšků

Postup                                       

  1. Ve spodní části velké mísy rozšlehejte majonézu, citronovou šťávu, sůl a černý pepř.
  2. Za stálého míchání postupně přidávejte olivový olej.
  3. Cuketu nakrájejte na „stužky“.
  4. Nejjednodušší je mít k tomu škrabku na zeleninu, ale můžete také použít ostrý nůž nebo mandolínu.
  5. Z cukety nejdříve uřízněte vrchní a spodní část.
  6. Poté ji držte naplocho na prkénku nebo ji podepřete v ruce, škrabkou na zeleninu chyťte plochý vršek a oloupejte úplně dolů.
  7. Když se dostanete až k semínkům, cuketu otočte a začněte to samé dělat z druhé strany.
  8. Přidejte cuketové stuhy do zálivky a dobře promíchejte.
  9. Cuketové stuhy přendejte na talíř a posypte plátky parmezánu a opečenými piniovými oříšky.
Salát s proužky cuket, parmezánem a piniovými oříšky servírovaný na talíři.
www.bowlofdelicious.com

Pojďme se společně podívat také na recepty ze zapečené cukety! Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.